Ексклюзиви
пʼятниця, 20 березня 2020 10:52

На що українці найбільше витрачають під час карантину

На що українці найбільше витрачають під час карантину
За даними ПриватБанку, з 11 по 18 березня обіг у мережі торгових POS-терміналів виріс на на 3,6 млрд грн. Фото: pixabay.com

За перший тиждень загальнонаціонального карантину українці стали частіше оплачувати покупки картками та електронними гаманцями. За даними ПриватБанку, з 11 по 18 березня обіг у мережі торгових POS-терміналів зріс на 37% (на 3,6 млрд грн), порівняно з аналогічним періодом 2019 року.

Значне зростання безготівкових оплат припадає на аптеки і магазини товарів для здоров'я - 51,7%. У продуктових магазинах і супермаркетах обсяг cashless зріс на 39,2%, повідомляє пресслужба фінустанови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супермаркети працюватимуть за новим графіком

За даними ПриватБанку, з початку карантину кількість зняття готівки в банкоматах перебуває на середньодобовому рівні — вдвічі нижче, ніж у передноворічний період.

Співзасновник monobank Олег Гороховський зазначив, що клієнти банку стали частіше замовляти їжу додому: "Смачного, дорогі клієнти! Замовлень більше, ніж 14 лютого і 8 березня. Смачної вам самоізоляції".

З початку березня до України завезли 158 тис. т продуктів на $211 млн. Це на 40 тис. т більше порівняно з аналогічним періодом 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «На що українці найбільше витрачають під час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути