понеділок, 31 серпня 2020 15:38

На ринку новобудов - криза: експерт назвав причину

На ринку новобудов - криза: експерт назвав причину
Переважно покупці вкладають гроші в майже добудовані комплекси. Фото: pixabay.com

Рівень довіри українців до ринку первинної нерухомості упав, розповів Gazeta.ua Руслан Земляний, керівник професійного клубу забудовників.

"За останні 2-3 роки відбулися шкідливі для ринку події - падіння корпорації Укрбуд, банку "Аркада". Це сформувало велику кількість недобудів. Люди не хочуть більше ризикувати, оскільки навіть авторитетні компанії із великою кількістю завершених проєктів нічого не гарантують", - пояснює Земляний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартири подорожчали: як змінилися ціни влітку

Додає, що переважно покупці вкладають гроші в майже добудовані комплекси.

"Українці не вірять інформації від пресслужб забудовників. Шукають відкриті чати та форуми, де можна поспілкуватися з потенційними майбутніми сусідами. Зменшилася кількість людей, які хочуть купувати квартири в розстрочку. Немає попиту на іпотечні кредити. Водночас ставки за ними впали, порівняно з показниками минулого року. Люди чекають закінчення кризових явищ і карантину. Вирішують обмежити другорядні витрати, до яких більшість відносить купівлю нерухомості", - каже експерт.

Наприкінці серпня банк "Аркада" визнали неплатоспроможним. Це рішення не пов'язане із затримкою введення в експлуатацію ЖК "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах". Аудит об'єктів проведе Київміськбуд. Квартири у проблемних комплексах придбали понад 13 тис. інвесторів. Це житло економ-сегменту. Квадратний метр коштував менш як 20 тис. грн.

Київміськбуд також прийняв на баланс більшість проєктів Укрбуду. У червні в експлуатацію вдалося ввести ЖК "Сонячна рів'єра", "Новомостицький" і перші 2 секції "Пекторалі".

Зараз ви читаєте новину «На ринку новобудов - криза: експерт назвав причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути