пʼятниця, 06 травня 2022 10:10

Спецтема: Війна Росії проти України

На порталі "Дія" збільшився перелік послуг для підприємців

На порталі "Дія" збільшився перелік послуг для підприємців
Відтепер на порталі підприємці зможуть внести зміни до прізвища, ім'я, по батькові та місцеперебування. Фото: t.me/mintsyfra

Список змін, які можна внести про ФОП на порталі "Дія", збільшився.

Відтепер на порталі підприємці зможуть внести зміни до прізвища, ім'я, по батькові та місцеперебування. Про це повідомляють у офіційному Тelegram-каналі Міністерства цифрової трансформації України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На американських біржах стався найбільший обвал з початку року

Як було раніше:
Раніше, щоб внести ці зміни до ФОП, треба було йти до міської або селищної ради, ЦНАП чи нотаріуса, чекати в черзі, заплатити 250 грн, щоб подати заяву, та знову чекати кілька діб, доки її опрацюють.

Як зараз:
Кілька хвилин на заповнення заяви онлайн у кілька кліків, 24 години на внесення змін, 190 гривень замість 250. Без черг, бюрократії та корупції.

Як внести зміни до ФОП:
- Авторизуватися на порталі "Дія"
- Натиснути Послуги - Підприємництво - Внесення змін про ФОП
- Заповнити заявку, підписати КЕП та сплатити онлайн

"Далі заява автоматично надходить у реєстр фізосіб-підприємців, а її статус ви можете переглянути у своєму кабінеті на порталі "Дія". Результат надійде на вашу електронну скриньку", - повідомляють у відомстві.

З 8 по 27 березня 4 млн жителів України подали заявки на отримання фінансової підтримки від держави через "Дію". Згідно зі звітом щодо виплати 6500 грн допомоги ФОП та найманим співробітникам із регіонів, де ведуться активні бойові дії, кошти вже отримали 2,7 мільйона українців. Сума виплат становить 17,9 млрд гривень. арахування коштів продовжується, а заявку на єПідтримку можна подати до 31 березня включно. Проте уточнюється: щоб отримати допомогу, єдиний соціальний внесок (ЄСВ) за четвертий квартал 2021 року має бути сплачений.

Зараз ви читаєте новину «На порталі "Дія" збільшився перелік послуг для підприємців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути