понеділок, 12 лютого 2018 17:40

На переробці сміття можна зекономити до 1 млрд кубів газу

На переробці сміття можна зекономити до 1 млрд кубів газу
У 2022-2025 роках завдяки використанню енергетичного потенціалу сміття можна скоротити споживання ще близько 5 млрд м³ газу. Фото: Газета "День"

Україна може використовувати сміття як альтернативу газу.

Виробництво енергії зі сміття вирішить екологічні, енергетичні та економічні питання міст України. Адже з 10 млн тонн сміття можна отримати 3,5 млн Гкал тепла і 1,2 млрд кВт/год електроенергії на рік. Це дозволить заміщати до 1 млрд м³ газу щорічно, пише finance.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кредити на утеплення житла даватимуть по-новому

"Cпільно з міжнародними партнерами готуємо законодавчу основу для стимулювання встановлення заводів, які вироблятимуть енергію з відходів. У планах – реалізувати кілька пілотних проектів у цій сфері", – каже голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук.

Він додав, що в 2022-2025 роках завдяки використанню енергетичного потенціалу сміття можна скоротити споживання ще близько 5 млрд м³ газу.

Нафтогаз 2018 року планує закупити 4-5 млрд м³ газу в російському Газпромі. Експерт з питань енергетики Михайло Гончар каже, що рішення купувати російський газ - вимога Стокгольмського арбітражу. У іншому випадку Україна матиме позов від Газпрому і буде вимушена сплатити немалу суму. За його словами, 5 млрд - це лише одна шоста від усього газу, що українці споживають за рік. Це не створить ефекту критичної залежності України від Газпрому.

Зараз ви читаєте новину «На переробці сміття можна зекономити до 1 млрд кубів газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути