Ексклюзиви
середа, 11 травня 2011 11:46

На китайську гречку не витратили жодної копійки з бюджету

На китайську гречку не витратили жодної копійки з бюджету

Уряд не витратив жодної копійки на закупівлю китайської гречки. Її закупили виключно за кошти "Хліб Івестбуда".

Про це сьогодні заявив гендиректор компанії "Хліб Інвестбуд" Роберт Бровді.

"Ні уряд, ні держава не здійснювали закупівлю китайської гречки. Ні безпосередньо, ні опосередковано. На закупівлю китайської гречки не передбачалося і не було витрачено жодної копійки бюджетних коштів", - заявив він.

При цьому Бровді наголосив, що у зв'язку зі сказаним вище закупівля не потребувала тендерних процедур.

Він також підкреслив, що закупівля китайської гречки є соціальним проектом "Хліб Інвестбуд". За словами Бровді, його компанія уклала угоди на постачання 4 тис. т китайської гречки. До України вже надійшло 816 т, наступний вантаж повинен надійти на початку червня.

"Щодо 20 тис. т, про які згадують ЗМІ, - йдеться про загальний задекларований обсяг. З урахуванням ситуації, що склалася, купувати весь обсяг очевидно не знадобиться", - заявив гендиректор "Хліб Інвестбуд".

Крім того, Бровді запевнив, що роздрібні мережі почали реалізацію китайської гречки 10 травня. За його словами, компанія домовилася про реалізацію гречки з торговими мережами "Таврія", "Сільпо", "Віртус" і "АТБ". Нині тривають переговори з торговельними мережами "Фуршет" і "Велика Кишеня".

При цьому на запитання, де саме в Києві можна купити імпортовану гречку, Бровді відповів: "Я не вивчав це питання, я не бачив її в Києві на власні очі".

Раніше Бровді заявляв, що вартість китайської гречки не перевищуватиме 17,99 грн / кг. У той же час, за повідомленнями ЗМІ, 10 травня, у роздрібній мережі "Сільпо" гречку вітчизняного виробника можна було купити за ціною 16,8 грн / кг.

Зараз ви читаєте новину «На китайську гречку не витратили жодної копійки з бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути