неділя, 30 вересня 2012 13:04

На Херсонщині пройшов "міні-Давос"
8

Фото: Фото: Олександр ГУНЬКО

Протягом 27-28 вересня у Новій Каховці на Херсонщині відбувся VI Міжнародний інвестиційний форум "Таврійські горизонти". Його відкриття пройшло в елітному розважальному комплексі "Прем'єр" на березі Дніпра.

У заході взяли участь понад 350 представників бізнесу та дипломатичних представництв із 26 країн світу, у тому числі Австрії, Аргентини, Білорусі, Бельгії, Англії, Індії, Китаю, Литви, Німеччини, ПАР, Росії, США, Туреччини, Франції, Швейцарії, Міжнародного трейд-клубу в Україні, а також понад 50 вітчизняних інвестиційних компаній.

"Торік наш форум назвали "маленьким Давосом", - каже у вступному слові голова Херсонської облдержадміністрації Микола Костяк. - На зміну "акулам бізнесу" повинні прийти "дельфіни бізнесу". І ми хочемо створити на Херсонщині кращі умови для їх появи і комфортне середовище для їхнього розвитку".

Після рекламного ролика про історію і привабливість краю для вкладення інвестицій до мікрофона підходить генеральний директор агрокомпанії "Нібулон", Герой України Олексій Водотурський. Каже, що готовий фінансувати зйомку і показ фільму про історію Херсонщини на центральних телеканалах.

"За 3 місяці ми побудували зерновий термінал у Бериславському районі, - розповідає. - Всього по Дніпру спорудили 8 терміналів. Маємо 24 судна і 8 буксирів. Хочемо відродити Дніпро як транспортну артерію від Білорусі до Чорного моря".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На бізнес-форумі у Дніпропетровську підписано меморандуми про інвестиції в область

Компанія "Віндкрафт-Україна" споруджує вітряки від Лазурного до Армянська. Планує вкласти 286 мільйонів євро до 2014 року.

"Тут гарні умови для вітроенергетики, - ділиться враженнями представник компанії Фредрік Свінгуфвуд. - Ми почуваємося, як удома. Маємо хорошу підтримку з боку місцевої влади".

"Я на Херсонщині вдруге, - каже Соня Крайчова зі Словаччини. - Раніше була на туристичному форумі. Ми обговорили з керівництвом області можливість впровадження проектів у галузі медицини".

Після бізнес-ланчу губернатор Херсонщини підписує 13 меморандумів про впровадження в області інвестиційних проектів із компаніями Франції, Гонконгу, Литви, міжнародними організаціями, українськими компаніями та Херсонським нафтопереробним заводом, у модернізацію якого інвестори зобов'язалися вкласти $3,6 млрд.

Працюють ділові секції, де обговорюються перспективи розвитку кооперативів на селі, стратегія малого і середнього бізнесу, інфраструктурний розвиток регіону та інвестиції в інновації.

Наступного дня в супермаркеті "Оскар" відкрилася виставка-ярмарок промислових товарів. Відбулося нагородження учасників регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції "100 кращих товарів України".

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині пройшов "міні-Давос"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути