понеділок, 10 вересня 2012 15:54

На бізнес-форумі у Дніпропетровську підписано меморандуми про інвестиції в область

Олександр Вілкул: На міжнародному бізнес-форумі "Інвестиційна хвиля 2012",   що проходить в Дніпропетровську підписано меморандуми про інвестиції в область понад 350 млн доларів США

Форум пройшов з ініціативи губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула за участі Міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка. Мета форуму – розкриття інвестиційного потенціалу України та Дніпропетровщини задля залучення прямих іноземних інвестицій.

У форумі взяли участь представники понад 90 компаній і організацій України та зарубіжжя. Серед учасників представники іноземних та українських банків, інвестиційних фондів, приватних інвесторів, експерти з інвестицій, представники міжнародних організацій (Європейської Бізнес Асоціації, Місії ЄС в Україні, Комітету Регіонів ЄС), представники міжнародних аудиторсько-консалтингових компаній  PricewaterhouseCoopers, Deloitte and Touche USC, KPMG LIMITED, BDO International Limited, Регіональні інвестиційні агентства Дніпропетровської області та країн Європи, Регіональні компанії в галузях будівництва, металургії, сільського господарства, хімічної промисловості, банківських послуг, машинобудування, міжнародні компанії.

Учасників форуму привітав Президент України Віктор Янукович: "Дніпропетровщина – один із провідних регіонів України, що динамічно модернізує всі галузі економіки та соціальної сфери, створює комплексні умови для розвитку підприємництва та залучення інвестицій. Під час роботи форуму, проведення якого стало можливим завдяки ефективній роботі регіональної влади, представники вітчизняного і зарубіжного бізнесу зможуть обговорити нові форми співпраці, особливості інвестиційних умов регіону та перспективи бізнес-проектів, що сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату України".

Під час форуму Олександр Вілкул представив генеральну презентацію Дніпропетровського регіону та портфель інвестиційних пропозицій для потенційних інвесторів.

"На сьогодні кожен шостий долар іноземних інвестицій, які вкладено в Україну, працює в Дніпропетровській області. Прямі інвестиції в наш регіон здійснюють двадцять сім країн. Наразі їх загальний обсяг понад 8,2 млрд доларів США, з яких 1,2 млрд доларів було залучено впродовж останніх двох років в умовах світової фінансової кризи, що триває. Це означає, що Дніпропетровщині й Україні довіряють. Інвесторам тут вигідно робити бізнес. І сьогоднішній наш форум став майданчиком для предметного діалогу щодо розширення інвестиційної співпраці. У рамках форуму досягнуто домовленостей і підписано меморандуми з інвесторами щодо розробки й реалізації п'яти великих інвестиційних проектів, в рамках яких за попередніми оцінками буде залучено понад 350 млн доларів США прямих іноземних інвестицій", - сказав Олександр Вілкул.

Загалом у Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства, яке створене обласною владою, є цілий пакет напрацьованих інвестиційних пропозицій в яких зацікавлена Дніпропетровська ??область. Загальний обсяг цих пропозицій – 1,8 млрд доларів США.

Бізнес-форум "Інвестиційна хвиля 2012" є складовою потужної комплексної програми Дніпропетровської області з презентації інвестиційного потенціалу регіону та України. Такі презентації відбуваються на провідних інвестиційних майданчиках світу. Зокрема, в рамках масштабного роуд-шоу Дніпропетровщина представила свій інвестиційний потенціал в Американській торговій палаті в Україні (Київ), Комітеті Регіонів ЄС (Брюсель), Автсрійській торговій палаті (Відень), на найбільшій промисловій виставці "Гановере-мессе" (Гановер, ФРН). У рамках цієї програми залучаються провідні міжнародні експерти для спілкування з великими інвестиційними компаніями щодо перспектив розвитку та питань, які необхідно вирішити для покращення інвестиційного клімату.

"Сьогодні здатність регіональної влади разом із центральною гарантувати сприятливі умови для інвестора на тривалий період є передумовою, щоб на Дніпропетровщину продовжували надходити великі інвестиції. Це і є поступова інтеграція до ЄС" – сказав міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

Активізація економічних контактів між регіонами України та ЄС, взаємодія бізнес-еліт сприяє поступовому входженню України в Європейський економічний простір. "МЗС суттєво активізувало співробітництво з регіонами нашої країни в зовнішньоекономічній сфері. Ця робота має декілька напрямів – від поширення інформації про українські регіони до надання конкретної допомоги при укладенні угод про міжрегіональну співпрацю між адміністративними одиницями України та інших країн" - сказав Костянтин Грищенко.

У рамках меморандумів про інвестиційну співпрацю, які підписані під час бізнес-форуму "Інвестиційна хвиля 2012" між Дніпропетровським регіональним інвестиційним агентством та іноземними партнерами, досягнуто домовленостей про інвестування в будівництво на Дніпропетровщині:

заводів з виробництва високоякісного скла, в тому числі і фасадного, яке використовується у будівельній галузі;

заводу з переробки твердих побутових відходів;

заводу з виробництва пластикової тари;

низки об'єктів доступного і соціального житла, п'ятизіркових готелів;

сучасного комплексу переробки індичого м'яса.

"Залучення іноземних інвестицій в регіон – це нові достойно оплачувані робочі місця, це ріст виробництва і підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки. Це  ті завдання, які ставить перед нами наш Президента Віктор Федорович Янукович. Все це в комплексі покликане підвищити якість життя наших громадян та значно поліпшити інвестиційну привабливість Дніпропетровщини і всієї України. Це свідчення того, що в наш регіон і в нашу країну вигідно інвестувати, що тут вигідно розвивати бізнес і реалізувати великі інвестиційні проекти", - переконаний губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.

Організатором форуму "Інвестиційна хвиля 2012" виступили Дніпропетровське регіональне інвестиційне агентство (DIA) за підтримки провідних міжнародних аудиторсько-консалтингових компаній PricewaterhouseCoopers і Deloitte and Touche USC. Серед українських компаній-учасників: ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг", Компанія "Інтерпайп", DTEK, Гірничодобувний дивізіон ТОВ "Метінвест Холдинг", ПАТ "Констар", Холдинг "Агро-Союз", АТ "НВО "Созидатель"ПрАТ з ІІ "ДОЕЗ" (ТМ "Олейна"), ВО Південний машинобудівний завод ім.А.М.Макарова. Серед європейських компаній-учасників: Globe Ukraine Ltd. / Globe International Holdings S. A., Jokey Plastik Blachownia Sp. z o.o. (Польща), ETVie Energy Transfer Vienna GmbH (Австрія), ТОВ "Укргласс" / Glas Tr?sch Holding AG (Швейцарія), ТОВ "Екотехнік Україна" / EKOTECHNIK Czech (Чехія), M.A.D. Developing Agricultural Projects LTD.

Зараз ви читаєте новину «На бізнес-форумі у Дніпропетровську підписано меморандуми про інвестиції в область». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути