четвер, 07 червня 2012 09:54

На Чиказькій біржі уклали перші контракти на пшеницю Чорноморського регіону

На Чиказькій біржі уклали перші контракти на пшеницю Чорноморського регіону
6 червня на Чиказькій товарній біржі були укладені три ф'ючерсних контракти на пшеницю Чорноморського регіону. Фото: yandex.ru

У вівторок, 6 червня, на Чиказькій товарній біржі були укладені три ф'ючерсних контракти на пшеницю Чорноморського регіону за ціною $254,5/тонна.

Про це у перший день одинадцятої міжнародної конференції "Зерновий форум-2012" повідомив представника компанії CME Group Олександр Бобильов.

"Ці контракти зареєстровані та підлягають всім правилам і нормативам Чиказької товарної біржі як продовження меморандуму про взаєморозуміння, який був підписаний почесним президентом CME Group Лео Меламедом в 2011 році", - сказав він.

За його словами, пшениця, що вирощується в Чорноморському регіоні останніми роками, становить понад 20% від загального світового експорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірташ заплатив більше 45 мільйонів за оренду двох гірничо-збагачувальних комбінатів

Подібна активність поряд зі зростаючою ціновою волатильністю регіону показала необхідність використання ефективного інструменту хеджування, що має високу кореляцію з фізичною ринком пшениці, вирощуваної в регіоні.

Робота над таким механізмом, на думку учасників аграрного ринку, дозволити керувати ціновими ризиками та хеджувати, а такі методи поліпшать планування господарської діяльності компаній.

Зараз ви читаєте новину «На Чиказькій біржі уклали перші контракти на пшеницю Чорноморського регіону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути