Ексклюзиви
середа, 03 липня 2019 12:53

МВФ порадив, як прискорити зростання української економіки

МВФ порадив, як прискорити зростання української економіки
МВФ вважає, що Україні треба продовжувати проводити реформи. Фото: epravda.com.ua

Щоб прискорити економічне зростання в Україні на 5-6% у рік, треба запроваджувати реформи.

"Україні потрібна нова бізнес-модель із кращими інституціями, приватний сектор, який готовий конкурувати в європейському середовищі та у світі. Якщо є бажання це втілити, у вас, без сумніву, є людські ресурси для цього. Але чого немає - це капіталів і технологій. Також треба взяти на себе чітке зобов'язання провести ці зміни", - заявив перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон, передає "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр пояснила, чого чекати від співпраці з МВФ

За його словами, за допомогою реформ можна прискорити зростання співвідношення життя в Україні з рівнем у Західній Європі.

"У 2000-х у польську економіку теж складно було залучити інвесторів. Однак кілька чітких кроків допомогли змінити це. Йдеться про будівництво інфраструктури доріг і портів. Також встановлення правового поля, де контракт - це контракт", - наголосив Девід Ліптон.

Президент України Володимир Зеленський під час візиту в Канаду зустрівся з першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном і підкреслив, що співпраця з фондом залишається пріоритетом для української влади. Глава держави запросив делегацію МВФ відвідати Київ із метою досягнення робочої домовленості за новою програмою.

Зараз ви читаєте новину «МВФ порадив, як прискорити зростання української економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути