Ексклюзиви
субота, 22 квітня 2017 16:13

МВФ: підвищення пенсійного віку є неминучим

МВФ: підвищення пенсійного віку є неминучим
Якщо далі співпрацювати - пенсійний вік треба підняти - МВФ / фото: Город Х

Підвищення ефективного пенсійного віку є критично важливим для продовження співпраці України і Міжнародного валютного фонду.

Про це заявив директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен, повідомляє УНІАН.

"Пенсії дуже-дуже низькі, їх реальний розмір був зменшений інфляцією. Є необхідність їх збільшення, але це повинно відбуватися паралельно з параметричними змінами у пенсійній системі, які дозволять відновити фінансову життєздатність. Таким чином, так, підвищення низького віку виходу на пенсію, підвищення ефективного пенсійного віку - критично важливо", - заявив Томсен.

"Це дійсно питання, щодо якого відбуваються дискусії в контексті наступного перегляду, щоб вийти на надійний план, як упоратися з цим у майбутньому. Таким чином, відповідь - так, пенсійна реформа - важлива частина наступного перегляду програми, і підвищення ефективного пенсійного віку є її частиною", - сказав Томсен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштуватиме пенсійна реформа

Пенсійна реформа була частиною програми співпраці України і Фонду від самого її початку, і кілька разів відкладалася.

"Україна має серйозні проблеми з пенсійною системою. Я думаю, що це другий за розміром дефіцит пенсійного фонду в світі. Це комплексна проблема. В Україні дуже велика кількість пенсіонерів по відношенню до кількості людей, які сплачують внески у пенсійний фонд, це співвідношення 1 до 1", - наголосив він.

Кабінет міністрів України переконав Міжнародний валютний фонд у тому, що не потрібно підвищувати пенсійний вік для українців до 63 років. Про це в ток-шоу "Право на владу" заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева 7 квітня. Пенсійний вік для чоловіків і жінок в Україні становитиме 60 років. На сьогодні для жінок він становить 58,5 років. Згідно із пенсійною реформою 2011 року, вік для виходу на пенсію для жінок щороку буде підвищуватися на півроку. У 2021 році жінки виходитимуть на пенсію, як і чоловіки – у 60 років.

Зараз ви читаєте новину «МВФ: підвищення пенсійного віку є неминучим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути