четвер, 29 листопада 2018 04:20

МВФ офіційно підтвердив свою готовність співпрацювати з Україною по новій програмі Stand-By

МВФ офіційно підтвердив свою готовність співпрацювати з Україною по новій програмі Stand-By
МВФ буде співпрацювати з Україною по новій програмі. Фото: ТСН

Міжнародний валютний фонд позитивно оцінює перспективи взаємодії з Україною за новою програмою кредитування Stand-By та обіцяє прийняти рішення по першому траншу після 10 грудня, коли українська влада виконає всі підготовчі заходи.

"Я мала конструктивну розмову з президентом Порошенком сьогодні, під час якої ми обговорили статус очікуваної реалізації угоди Stand-By", - говориться в офіційному повідомленні, поширеному Фондом за результатами розмови директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард і президента України Петра Порошенка.

За її словами, український лідер поінформував про основні показники бюджету на 2019 рік, який недавно був затверджений парламентом і наразі знаходиться на розгляді в МВФ.

"Попередня оцінка є задовільною, і очікується, що процес незабаром завершиться. Ми також дослідили можливу технічну допомогу з боку МВФ, щоб зміцнити податкову адміністрацію та зробити податкову систему більш сприятливою для зростання, забезпечуючи при цьому боргову стійкість", - зазначається в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, як воєнний стан вплине на курс гривні

Раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд не бачить підстав для перегляду програми кредитування України через введення воєнного стану.

Зараз ви читаєте новину «МВФ офіційно підтвердив свою готовність співпрацювати з Україною по новій програмі Stand-By». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути