понеділок, 26 листопада 2018 13:04

Експерт пояснив, як воєнний стан вплине на курс гривні

Експерт пояснив, як воєнний стан вплине на курс гривні
На економічну ситуацію і динаміку курсу гривні впливатиме не факт введення воєнного положення, а реальний розвиток подій в протистоянні з Росією. Фото: Униан

Цього тижня курс долара може зрости через дестабілізацію військової ситуації в стосунках з Росією. Через тиждень долар на міжбанку торгуватиметься у межах 28,0-28,1 грн, готівковий долар у банках - 27,8-28,2 грн, розповів фінансовий аналітик Вадим Іосуб.

"На економічну ситуацію і динаміку курсу гривні впливатиме не факт введення воєнного положення, а реальний розвиток подій в протистоянні з Росією. Чи нормалізується ситуація чи, навпаки, почне розгоратися? Погіршення ситуації відбуватиметься не тільки в акваторії Азовського моря, а може перекинутися на ОРДЛО і українсько-російський кордон?", - наголошує аналітик.

На засіданні РНБО голова Нацбанку Яків Смолій заявив, що рішення про введення воєнного стану не вплине на роботу банківської системи. Відділення та офіси працюватимуть у звичайному режимі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар пішов угору: як валюта реагує на російську агресію

Щоб зберегти стабільність роботи банківської системи, НБУ вирішив у понеділок 26 листопада провести термінову зустріч з керівництвом найбільших банків.

"Теоретично, можна припустити, що на час воєнного стану, не варто розраховувати на проведення приватизаційних угод за участю іноземних інвесторів, або розміщення єврооблігацій. Але ці питання і так не стояли у найближчому порядку денному. Тому подібні наслідки не можна розглядати як негатив", - резюмує Вадим Іосуб.

У Міжнародному валютному фонді поки не бачать причин для призупинення співпраці з Україною у випадку впровадження воєнного стану у нашій країні. Фонд вже співпрацював з низкою країн, на території яких розгорталися військові конфлікти різної активності, повідомили у прес-службі київського офісу МВФ.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, як воєнний стан вплине на курс гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути