субота, 13 квітня 2013 12:29

МВФ не підтримує ідею створення фінполіції - ЗМІ

МВФ не підтримує ідею створення фінполіції - ЗМІ
Фото: zn.ua

За підсумками переговорів місії МВФ з українським урядом, Фонд навряд чи підтримає ідею створення фінансової поліції для скорочення "витоку" бюджетних надходжень. Так вважають опитані ZN.UA експерти.

"Місію і МВФ в цілому мало цікавить тактика уряду щодо формування репресивного апарату з метою збільшення збирання податків і зборів. МВФ цікавлять, перш за все, макропоказники і стабільність ринку. Саме тому фонд традиційно відштовхується від цільових орієнтирів. Сама по собі фінполіція не є прямим інструментом економічної стабільності. Більше того, в умовах високого рівня корупції, очевидно, очікуваного ефекту вона не принесе", - говорить Анатолій Баронін.

Нагадаємо, Банкова сьогодні намагається представити фінансову поліцію компенсатором зниження податків, - службою, яка повинна взяти під свій контроль розслідування економічних злочинів, і консолідувати право на перевірки бізнесу під крилом президента.

"Однак суть нововведення в іншому: наповнення дефіциту бюджету через пресинг платників податків - це свідчення розвитку тоталітарних інстинктів влади, яка хоче отримувати в своє розпорядження більше інструментів тиску на бізнес", - говорить президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер.

Зараз ви читаєте новину «МВФ не підтримує ідею створення фінполіції - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути