середа, 10 червня 2015 11:56

МВФ натякає, що Київ може отримати гроші і без реструктуризації

МВФ натякає, що Київ може отримати гроші і без реструктуризації
Фото: slovoidilo.ua

Міжнародний валютний фонд продовжить фінансування України навіть у разі відсутності угоди з кредиторами щодо реструктуризації боргу.

Про це заявив перший заступник директора-розпорядника Фонду Девід Ліптон, повідомляє Bloomberg.

Правила МВФ не забороняють кредитувати країни, які не виконують зобов'язань перед приватними кредиторами, за умови, що країна обслуговує борги перед фондом, пояснив він.

"Так, ми зможемо рухатися", - сказав Ліптон.

Здається, МВФ дає Києву карт-бланш на жорстку лінію стосовно кредиторів, сигналізуючи, що продовжить кредитувати Україну навіть у разі замороження виплат боргів, зазначає The Wall Street Journal.

Раніше фонд називав досягнення угоди з кредиторами однією з умов виділення Україні другого транша фінансової допомоги.  

До числа облігацій, які хоче реструктурувати Україна, входять 3 млрд дол., що належать Росії. Москва вважає цей борг офіційним і відмовляється провадити переговори з Києвом. При цьому правила МВФ забороняють кредитувати країни, які не обслуговують боргів перед офіційними кредиторами.

Із коментарів Ліптона можна зробити висновок, що це, можливо, не стане перешкодою для фонду.

Багато інвесторів вважають, що затягуючи переговори, їм вдасться уникнути списання боргу, оскільки Київ не захоче допускати дефолту.

"Ми очікуємо, що Україна продовжуватиме домагатися укладення договору на будь-яких умовах, які відповідатимуть критеріям МВФ за рівнем допустимого боргового навантаження", - сказав Ліптон у своєму виступі у Фонді Маршалла у Вашингтоні.

Як відомо, у березні Мінфін України представив кредиторам пакет пропозицій, який включає розстрочку виплат, зниження відсотків та списання частини основної суми боргу за облігаціями, випущеними на суму більш ніж у 20 млрд дол.

Зараз ви читаєте новину «МВФ натякає, що Київ може отримати гроші і без реструктуризації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути