Ексклюзиви
четвер, 05 вересня 2024 20:30

МВФ на переговорах сказав, що треба підвищувати ПДВ

МВФ на переговорах сказав, що треба підвищувати ПДВ
У середу Національний банк і Міністерство фінансів України провели переговори з представниками Міжнародного валютного фонду. Фото: Getty Images

Місія Міжнародного валютного фонду серед додаткових джерел наповнення державного бюджету пропонує перегляд ПДВ.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, який написав про зустріч Міністерства фінансів і Національного банку з представниками МВФ.

"По суті для МВФ є очевидною недостатність ресурсів навіть в проваленому ВР проекті. Серед додаткових джерел пропонують ПДВ", - заявив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні списали $9 млрд боргу. Гроші на армію будуть

Також Гетманцев написав, що "обговорили також екстра податок на банки. Дискусія триває".

Вчора Міністерство фінансів і Національний банк разом із місією МВФ розпочали обговорення заходів економічної та фінансової політики у рамках п'ятого перегляду програми EFF.

Ключовими темами є виконання заходів, визначених за Програмою до наступного перегляду, зокрема впровадження фіскальних структурних реформ. Окрім того, учасники розглянуть питання відновлення боргової стійкості та пріоритети реформ уряду України, сказали в Мінфіні.

Станом на початок вересня цього року, в межах дії Програми, Україна виконала 23 структурні маяки із 37, передбачених Меморандумом з МВФ. З них 14 маяків стосувались фіскального сектору, повідомило Міністерство фінансів.

У липні ЗМІ повідомили, що Кабінет міністрів готує законопроєкт про підвищення ставок військового збору.

Запропоновані зміни є збалансованим підходом, який передбачає, з одного боку, фінансування збільшених військових видатків, а з іншого - враховує потреби економіки, сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

19 серпня ЗМІ з посиланням на співрозмовників у Кабміні і Верховній Раді повідомили, що влада планує замість 1-відсоткового податку для юросіб від обороту прописати у законопроєкті підвищення ПДВ на 3-4 в.п. до 23-24%.

3 вересня Верховна Рада не ухвалила у першому читанні урядовий законопроєкт про підвищення податків. "За" проголосували 224 нардепи, двох голосів забракло.

Зараз ви читаєте новину «МВФ на переговорах сказав, що треба підвищувати ПДВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути