вівторок, 12 березня 2013 17:27

МВФ бачить "божевільні" законопроекти влади і розуміє, що їх пишуть необізнані у фінансах - експерт

МВФ бачить "божевільні" законопроекти влади і розуміє, що їх пишуть необізнані у фінансах - експерт
Фото: radiosvoboda.org

Влада спрямовує зусилля з детінізації економіки не на великий бізнес, а на громадян.

Про це розповів старший економіст центру соціально-економічних досліджень Case-Україна Володимир Дубровський у ефірі "Ера-FM".

"У нас тіньова економіка - це зовсім не малі люди. А у нас хочуть "вивести з тіні" малих людей. Роздмухують чутки, кажуть, що 80 мільярдів можуть вивести з тіні. Абсолютно нереальні цифри. Звідки вони взялися, ніхто не знає. Але чомусь поставлене завдання налякати людей, наприклад, щоби познімали валютні депозити і перевели їх у гривню", - сказав Дубровський.

Говорячи про законопроекти народного депутата від фракції партії регіонів Євгена Сігала про заборону валютних депозитів та податок на депозити з високою відсотковою ставкою, експерт зазначив:

"Я так розумію, що вони не хотіли, щоби це йшло від уряду, а від конкретного депутата, аби не піддавати уряд зайвій критиці. Бо зрозуміло, що ці законопроекти божевільні з економічної точки зору. Нашим кредиторам, зокрема МВФ, ці законопроекти говорять, що це роблять люди, які геть нічого не розуміють у фінансах".

Зараз ви читаєте новину «МВФ бачить "божевільні" законопроекти влади і розуміє, що їх пишуть необізнані у фінансах - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути