вівторок, 18 жовтня 2011 09:14

Мрії про подолання кризи наступного тижня нездійсненні - Меркель

Мрії про подолання кризи наступного тижня нездійсненні - Меркель

Лідери Євросоюзу не забезпечать розв'язання боргової кризи в єврозоні на саміті в Брюсселі 23 жовтня, на чому раніше наполягали чиновники "Великої двадцятки" (G-20).

Про це заявив Штеффен Зайберт головний представник канцлера Німеччини Ангели Меркель на брифінгу в Берліні, повідомляє агентство Bloomberg.

За його словами, вона чітко дала зрозуміти: "мрії про те, що прийняття пакету заходів з подолання кризи вирішить проблему, і все буде скінчено в понеділок, не можуть бути здійснені".

Як зазначив Зайберт, пошук виходу з кризи "точно буде продовжений і в наступному році".

Україна буде у виграшному становищі під час другої хвилі кризи - експерт

Минулими вихідними міністри фінансів і глави центральних банків G-20 провели у Парижі переговори, під час яких схвалили частину план з уникнення дефолту Греції, рефінансування банків і стримування поширення боргової кризи. Крайнім терміном прийняття остаточного пакета заходів вони встановили 23 жовтня, коли відбудеться зустріч європейських лідерів у Брюсселі.

Головними питаннями саміту стануть скоординованість рекапіталізації європейських банків, ефективність роботи Європейського фонду фінансової стабільності в світлі боротьби з суверенними боргами країн-членів Європейського союзу, заявив Зайберт. Лідери ЄС також обговорять допомогу Греції і способи посилення економічної та фінансової політики.

Зараз ви читаєте новину «Мрії про подолання кризи наступного тижня нездійсненні - Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути