пʼятниця, 20 листопада 2015 13:53

Москва не збирається направляти Україні пропозиції щодо реструктуризації

Москва не збирається направляти Україні пропозиції щодо реструктуризації
Фото: best-news.com.ua

Росія чекає від України пропозицій про реструктуризацію 3 млрд дол. боргу.

Про це заявили у російському Мінфіні, передає "Інтерфакс-Україна".

РФ не направляла Україні пропозицій щодо реструктуризації і не має цього робити, вважають у відомстві.

"Ми не направляли і не повинні направляти ніяких формалізованих пропозицій українській стороні, тому що РФ в даному випадку виступає кредитором. А згідно з міжнародною практикою, боржник повинен виходити з пропозиціями переговорів щодо боргу...", - сказала журналістам прес-секретар міністра фінансів РФ Світлана Нікітіна.

"Мінфін взаємодіє з МВФ, тому що, по-перше, з МВФ статус боргу вже давно обговорювався, фонд в принципі висловлювався про те, що Росії треба цей борг якось реструктурувати. Водночас МВФ погодився зі статусом боргу, ми повторюємо, що це суверенний борг, і він не може розглядатися нарівні з комерційними. Крім того, МФВ - це міжнародна організація, яка формує програму фінансової допомоги Україні... Тому ми чекаємо відповіді від МВФ", - заявила вона.

Нагадаємо, що прем'єр РФ Дмитро Медведєв напередодні заявив, що пропозиція Москви щодо реструктуризації не тільки вже направлена в МВФ, але й обговорювалася Мінфінами РФ і України.

16 листопада президент РФ Володимир Путін повідомив, що Росія готова відтермінувати борг України за євробондами на 3 млрд дол. на три роки (по 1 млрд дол. в 2016-2018 роках).

При цьому прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Київ не буде виплачувати країні-агресору 3 млрд дол. Він також нагадав, що Україна пропонує Москві реструктуризацію на тих же умовах, що й іншим кредиторам: списання 20% боргу та відстрочка виплати на 4 роки.

Зараз ви читаєте новину «Москва не збирається направляти Україні пропозиції щодо реструктуризації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути