Ексклюзиви
вівторок, 14 лютого 2012 09:11

Moody's вперше в історії знизило прогноз рейтингу Великої Британії

Moody's вперше в історії знизило прогноз рейтингу Великої Британії

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило увечері 13 лютого рейтинги Іспанії до "A3" з "A1", Італії - до "A3" з "A2", Португалії - до "Ba3" з "Ba2", зберігши для всіх них негативний прогноз.

Moody's також змінило до негативного прогнози рейтингів Великої Британії, Франції та Австрії, та, згідно з повідомленням агентства, знизило кредитні оцінки Мальти, Словаччини та Словенії.

Щодо Великої Британії, яка має найвищий рейтинг, агентство вказало на "зростаючу невизначеність щодо темпів бюджетної консолідації" через уповільнення зростання економіки і ризиків, пов'язаних з розвитком кризи в єврозоні.

Коментуючи звістку про зниження рейтингу, міністр фінансів Британії Джордж Осборн сказав, що воно свідчить про необхідність прийняття жорстких заходів бюджетної економії, повідомляє BBC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрособи почати активно забирати депозити з банків - експерт

"Це - доказ того, що в нинішній ситуації Британія не може ігнорувати проблему своїх боргів", - заявив він.

Що стосується країн єврозони, то зниження рейтингів пов'язане з вразливістю цих країн у зв'язку з ростом фінансових та макроекономічних ризиків у регіоні, а також з невизначеними перспективами проведення інституційних реформ. При цьому Moody's зберегло незмінним рейтинг Німеччини - на рівні три А.

Жодне з трьох світових рейтингових агентств досі не знижувало прогнозу рейтингу Великої Британії, яка перебуває поза єврозоною. Водночас Standard & Poor's і Fitch Ratings провели масоване зниження рейтингів країн єврозони раніше, ніж Moody's.

Зараз ви читаєте новину «Moody's вперше в історії знизило прогноз рейтингу Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути