середа, 20 квітня 2011 17:22

Митниця дозволить українцям з росіянами торгувати на ярмарках

Митниця дозволить українцям з росіянами торгувати на ярмарках

Державна митна служба України відпрацьовує угоду про ярмаркову торгівлю між суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності України та Росії.

Про це під час засідання комітету Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики, заявив голова Держмитслужби Ігор Калетник.

"Державна митна служба відпрацьовує угоду про ярмаркову торгівлю, яка дасть можливість громадянам Росії і Україні переміщати свій товар, вирощений на власних ділянках, через кордон раз на п'ять днів вагою не більше 300 кг без сплати податків і без відповідних довідок", - сказав він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр РФ Володимир Путін під час візиту до Києва переконував керівництво країни в необхідності вступу України в Митний союз РФ, Білорусі та Казахстану.

У свою чергу, на брифінгу з президентом Віктором Януковичем президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що Україна не зможе вступити до Митного союзу і створити зону вільної торгівлі з ЄС.

Зазначимо також, що товарообіг України з країнами Евразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС) склав 42 млрд дол. у 2010 році.

Експорт товарів з України склав за 2010 рік 51 млрд 430,5 млн дол., що на 29,6% більше, ніж за 2009 рік. Імпорт товарів в Україну за 2010 рік склав 60 млрд 739,9 млн дол., що на 33,7% більше, ніж у 2009 році.

Зараз ви читаєте новину «Митниця дозволить українцям з росіянами торгувати на ярмарках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути