понеділок, 07 листопада 2011 15:25

Міський голова Черкас нахвалював Фірташа за "економічний розвиток"

Міський голова Черкас нахвалював Фірташа за "економічний розвиток"

Черкаська обласна держадміністрація, Черкаська міська рада та завод міндобрив "Азот", що належить бізнесмену Дмитру Фірташу, підписали сьогодні, 7 листопада угоду про співпрацю.

Згідно з нею, підприємство має вкласти гроші у відбудову низки об'єктів у місті та області.

"Закінчилася епоха окремого життя підприємства і міста. Впродовж останніх років "Азот" активно відмовлявся від соціальних проектів. Ті домовленості, яких ми досягли, спрямовані на економічний розвиток області, соціальний та екологічний. Підприємство буде нарощувати обсяги виробництва й підвищувати стандарти. А також підвищувати заробітну плату своїм працівникам. Сьогодні на "Азоті" працює 4,5 тисячі людей. Протягом наступного року підприємство має підвищити середню заробітну плату до 4,5 тисяч гривень. На 2012 рік планується зменшити обсяги викидів аміаку та діоксиду до гранично допустимих норм. У соціальному плані ми домовилися про те, що підприємство допоможе міському бюджету шляхом викупу земельної ділянки під промисловими об'єктами. Отримані кошти місто спрямує на налагодження вуличної інфраструктури та оновлення тролейбусного парку. Щодо благоустрою міста, то "Азот" проведе реконструкцію будинку культури "Дружби народів": як зовнішньої, так і внутрішньої. Щорічно, протягом 2012-2015 років, підприємство буде встановлювати в місті 4 дитячі та ігрові спортивні майданчики", - зазначив міський голова Черкас Сергій Одарич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні треба бути хитрішою, аби і далі залишатися транзитерами газу - Фірташ

Підприємство взяло на себе відповідальність про 100% забезпечення усіх сільгоспвиробників області в добриві.

"У Будинку культури бувають усі жителі міста, приходить багато дітей, тому необхідно, щоб там запрацювали всі гуртки і секції. Для цього вже сьогодні початі ремонтно-відновлювальні роботи всередині. І до дня міста ця споруда матиме зовсім інший вигляд. Щодо екологічної ситуації, то підприємство наше не шоколадні цукерки випускає, звичайно є викиди. Але за цим чітко слідкують. Щоб покращити екологічну ситуацію в місті, треба перейти на екологічно-чистий  транспорт: ті тролейбуси, які є зараз у місті - морально і фізично застаріли. Тому ми розробили систему по заміні тролейбусного парку і в 2012 році можна буде побачити результати цієї роботи", - прокоментував Олександр Халін, генеральний директор товариства "Остхем Україна", до складу якого входить "Азот".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірташ дає $ 250 мільйонів на сірчану кислоту

"Головним ініціатором допомоги місту є найбільший акціонер - Дмитро Фірташ. Після того, як побував у Будинку "Дружби народів", він чітко намітив кроки по реконструкції БК. Зараз ми вже приступили до ремонту танцювальних залів. У всіх містах, де є підприємства Фірташа, вкладаються кошти на розвиток місцевої інфраструктури", - зауважив Віталій Скляров, директор ПАТ "Азот".

Зараз ви читаєте новину «Міський голова Черкас нахвалював Фірташа за "економічний розвиток"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути