понеділок, 05 вересня 2011 13:30

Міністра фінансів хочуть викликати в Раду через черговий скандал з "Лівелою"

Міністра фінансів хочуть викликати в Раду через черговий скандал з "Лівелою"

Фракція "Наша Україна - Народна самооборона" пропонує заслухати у п'ятницю, 9 вересня, звіт міністра фінансів Федора Ярошенка з питання збитків, завданих державі ДП "Лівела".

Про це заявив лідер фракції Микола Мартиненко сьогодні на засіданні погоджувальної ради, передає "ЛігаБізнесІнформ".

"У нас є компанія "Лівела", за якою офіційно Антимонопольний комітет визнав, що вона завдала збитки державі тільки за 2010 рік - 5 мільярдів гривень. І що ви думаєте відбувається з цією компанією? Антимонопольний комітет закриває провадження у цій справі, по цій компанії, тому що компанія зникла, вона закрилася, і добро на закриття цієї компанії дала податкова адміністрація. І податкова адміністрація сказала, що до неї претензій немає...", - сказав він.

Мартиненко також зазначив, що це питання, швидше за все, в компетенції міністра фінансів, у зв'язку з чим "НУ-НС" пропонує запросити його до Верховної Ради і провести годину запитань до уряду на тему "Збитки державі від діяльності компанії "Лівела", причини бездіяльності влади та уряду "для недопущення надалі безакцизного ввезення товарів.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет в липні закрив провадження справи за ознаками порушення ДП "Лівела" конкурентного законодавства у вигляді зловживання монопольним становищем на загальнодержавних ринках бензину та дизельного палива.

Парламент 12 травня створив тимчасову слідчу комісію з розслідування діяльності "Лівели" та інших пов'язаних з нею юридичних осіб. Термін діяльності комісії становить 6 місяців з дня її створення.

Зараз ви читаєте новину «Міністра фінансів хочуть викликати в Раду через черговий скандал з "Лівелою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути