Ексклюзиви
середа, 26 вересня 2018 10:36

Міністр розповів, як правильно оформляти субсидію

Міністр розповів, як правильно оформляти субсидію
Сплата єдиного соціального внеску відображається у базі даних Пенсійного фонду. Фото: ВЛАСНО.info

Щоб отримати субсидію, безробітному українцю потрібно сплатити єдиний соціальний внесок за 3 місяці. Йдеться про період, за який беруть доходи для розрахунку розміру допомоги.

"Сплачувати єдиний соціальний внесок щомісяця після призначення субсидії не потрібно. Для "зимової" субсидії соціальний внесок достатньо сплатити за будь-які 3 місяці I-II кварталів 2018-го до моменту подачі документів до управління соцзахисту", - заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомили у Мінсоцполітики.

Стаття 10 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" гарантує право на одноразову сплату ЄСВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр пояснив, як будуть відмовляти у субсидії

"Якщо ви подали заяву про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, органу доходів і зборів не пізніше, ніж за 30 календарних днів з дня отримання заяви, зобов'язані укласти договір про добровільну участь відповідно до типового договору", - додав міністр.

Сплата ЄСВ відображається у базі даних Пенсійного фонду. Цей період зараховують до страхового стажу українців.

Щоб отримати субсидію, українцям не потрібно виписувати з житла громадян, які не проживають за місцем реєстрації. За словами Андрія Реви, Постанова уряду №329 не вимагає виписувати людей, які прописані за адресою, але живуть і працюють в інших містах. Субсидія залежить від доходів тих, хто фактично проживає у домогосподарстві. Кількість прописаних не впливає на розмір субсидії.

Зараз ви читаєте новину «Міністр розповів, як правильно оформляти субсидію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути