четвер, 21 червня 2018 12:35

Міністр підрахував, як розбагатіли українці за рік

Міністр підрахував, як розбагатіли українці за рік
Середні пенсії по Україні збільшилися на 37%. У зв'язку з ростом зарплат збільшилися майже на 50 млрд грн доходи Пенсійного фонду. Фото: rbc.ua

В Україні і далі підвищується розмір середніх зарплат і пенсій. Водночас ціни сповільнили свої темпи.

"2017 року заробітна плата зросла на 37 відсотків, порівняно з 2016-м. Зараз середня зарплата становить 8480 гривень", - заявив міністр соцполітики Андрій Рева, пише "112 Україна".

Зросли не лише номінальні, а й реальні зарплати.

"Статистика говорить, що, за винятком індексу інфляції, реальні доходи населення зросли на 19,1 відсотка. Це не так багато, як нам би хотілося. Однак це вперше за три роки. Якщо тенденція збережеться ще кілька років поспіль, люди почнуть відчувати, що ситуація змінюється. За перші п'ять місяців 2018-го номінальна зарплата зросла на 31 відсоток, реальна - майже на 11", - наголосив Рева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці вперше за півтора року почали боятись витрачати гроші

Крім того, середні пенсії в Україні збільшилися на 37%. У зв'язку із підвищенням зарплат збільшилися майже на 50 млрд грн доходи Пенсійного фонду.

"Якщо ми проводитимемо політику випереджального зростання заробітних плат і пенсій, то розрив між темпами зростання цін та виплат українцям буде високим. Добробут людей почне поліпшуватися", - підсумував міністр.

З 1 липня 2018 року майже мільйон українців отримають підвищені пенсії. Виплати зростуть у того, чия пенсія залежить від прожиткового мінімуму.

Зараз ви читаєте новину «Міністр підрахував, як розбагатіли українці за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути