четвер, 04 жовтня 2018 10:51

Міністр пояснив, як нараховуватимуть субсидію заробітчанам

Міністр пояснив, як нараховуватимуть субсидію заробітчанам
Міністр соцполітики Андрій Рева: "На субсидію можуть претендувати заробітчани, які вдома задекларували свої заробітки і сплачують відповідні податки". Фото: Моя Вінниця

Громадяни, які перебували за кордоном понад 60 днів, мають право отримувати субсидію в Україні за певних умов.

"Не мають права відмовити у субсидії українцю, який перебуває за кордоном, але отримує пенсію чи інші офіційні доходи вдома. Поїхав за кордон на лікування, навчання чи у відрядження. Крім того, декларує в Україні доходи та сплачує єдиний соціальний внесок", - пояснює міністр соціальної політики Андрій Рева, передає прес-служба Мінсоцполітики.

За його словами, на субсидію можуть претендувати заробітчани, які вдома задекларували свої заробітки та сплачують відповідні податки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр пояснив, як авто зятя вплине на субсидію для тещі

Є випадки, коли українці працюють за кордоном офіційно. Тоді вдома сплачувати єдиний соціальний внесок не потрібно. Субсидію нараховуватимуть на загальних підставах. Україна має угоди у сфері соціального забезпечення з такими країнами.

Щоб отримати субсидію, безробітному українцю потрібно сплатити єдиний соціальний внесок за 3 місяці. Йдеться про період, за який беруть доходи для розрахунку розміру допомоги.

Українці, які мають банківські вклади, можуть отримувати субсидію. Розмір депозиту не впливає на її розмір. На субсидію впливає виграш у лотереї чи переказ з-за кордону понад 50 тис. грн. Органи соцзахисту враховуватимуть їх як дохід і братимуть до уваги під час розрахунку розміру соцвиплат.

Зараз ви читаєте новину «Міністр пояснив, як нараховуватимуть субсидію заробітчанам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути