вівторок, 02 жовтня 2018 11:27

Міністр пояснив, як авто зятя вплине на субсидію для тещі

Міністр пояснив, як авто зятя вплине на субсидію для тещі
Субсидію розраховують на тих, хто фактично проживає у будинку. Фото: ukrinform.ua

Субсидію призначають на тих, хто фактично проживає у будинку. Якщо зять не проживає з тещею, то його доходи не враховують під час оформлення субсидії. На соцвиплати також не впливає факт купівлі авто зятем.

"Теща повинна подати документи до Комісії з питань призначення житлових субсидій. Там вказати, щоб субсидію їй нараховували не на всіх прописаних, а лише тих, хто фактично проживає. Комісії при райдержадміністраціях і виконкомах міських рад повинні справедливо підходити до справи", - пояснює міністр соціальної політики Андрій Рева, передає прес-служба Мінсоцполітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як оформити субсидію працюючим пенсіонерам

Таким чином, якщо зять фактично вже багато років проживає далеко від тещі, а вона потребує допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг, то субсидію їй повинні призначити без урахування доходів зятя.

Щоб отримати субсидію, безробітному українцю потрібно сплатити єдиний соціальний внесок за 3 місяці. Йдеться про період, за який беруть доходи для розрахунку розміру допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Міністр пояснив, як авто зятя вплине на субсидію для тещі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути