понеділок, 01 жовтня 2018 13:49

Як оформити субсидію працюючим пенсіонерам

Як оформити субсидію працюючим пенсіонерам
Субсидію розраховують відповідно до доходу людини. Фото: Експрес - онлайн

В Україні отримати субсидію мають право працюючі пенсіонери. Розмір допомоги розраховується на основі пенсії та заробітної плати.

"Єдиним критерієм для розрахунку розміру субсидії є дохід людини", - заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає прес-служба Мінсоцполітики.

Для тих, хто перестав працювати, на субсидію впливатиме розмір пенсії за місяць, який передує зверненню за соціальною допомогою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр пояснив, як будуть відмовляти у субсидії

Пенсіонеру, який перестав працювати, потрібно протягом місяця звернутися з декларацією до управління соцзахисту. Тоді субсидію перерахують із урахуванням одного доходу – пенсії.

Щоб отримати субсидію, українцям не потрібно виписувати з житла громадян, які не проживають за місцем реєстрації. За словами Андрія Реви, Постанова уряду №329 не вимагає виписувати людей, які прописані за адресою, але живуть і працюють в інших містах. Субсидія залежить від доходів тих, хто фактично проживає у домогосподарстві. Кількість прописаних не впливає на розмір субсидії.

Зараз ви читаєте новину «Як оформити субсидію працюючим пенсіонерам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути