Ексклюзиви
середа, 23 січня 2013 09:34

Мінфін заявив, що сільгоспвиробники не постраждають від підвищення податку на землю

Мінфін заявив, що сільгоспвиробники не постраждають від підвищення податку на землю
Фото: lifedon.com.ua

Збільшення ставок земельного податку не призведе до суттєвого зростання податкового тиску на сільгоспвиробників.

Про це заявили у Міністерстві фінансів.

Відомство пояснило, що більшість сільгоспвиробників зареєстровані як платники  фіксованого сільськогосподарського податку (ФСП) та відповідно не сплачують земельний податок за землі, на яких ведеться сільгоспвиробництво. Частка таких земель в загальному фонді сільгоспугідь в Україні, за даними Мінфіну, становить близько 61%.

"При цьому, згідно з Податковим кодексом фізичні особи, які здають в оренду свої паї платнику ФСП, звільнені від сплати земельного податку", - йдеться у повідомленні Мінфіну.

Крім того, залишається незмінним, порівняно з чинним законодавством, мінімальний граничний розмір орендної плати, а також зберігається право місцевих органів влади встановлювати пільги з земельного податку.

У Мінфіні переконані, що збільшення надходжень з плати за землю сприятиме покращенню соціально-економічного становища місцевих громад, оскільки дозволить збільшити видаткову частину місцевих бюджетів на фінансування соціального захисту та соціального забезпечення населення, розвитку житлово-комунального господарства, будівництва, реконструкції, ремонту та утримання доріг місцевого значення, збільшення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян тощо.

"Необхідно також відзначити, що проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо справляння плати за землю)" наразі перебуває в стадії обговорення, тому Міністерство фінансів розглядає всі зауваження та пропозиції стосовно змісту даного законопроекту", - зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, Мінфін підготував зміни до Податкового кодексу, якими запропонував переглянути ставки плати за землю з 1 січня 2014 року, підвищивши їх втричі.

Зараз ви читаєте новину «Мінфін заявив, що сільгоспвиробники не постраждають від підвищення податку на землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути