Ексклюзиви
субота, 02 листопада 2013 19:09

Мінекономрозвитку не чекає великого притоку інвестицій відразу після асоціації з ЄС

Мінекономрозвитку не чекає великого притоку інвестицій відразу після асоціації з ЄС
Як вплине асоціація з ЄС на притік ПІІ. Фото: telegraf.by

Міністерство економічного розвитку і торгівлі не очікує значного припливу іноземних інвестицій відразу після підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це сказав директор департаменту стратегічного планування розвитку економіки Мінекономрозвитку Євген Олейніков у ефірі Українського радіо.

"Звісно ж, наступного дня після того як ми підпишемо цю угоду, ми не побачимо чергу інвесторів, що зносить паркани у нас на кордоні, намагаючися якомога скоріше вкластися в економіку України", - сказав Олейніков.

Але, за його словами, іноземні інвестори "принципово почнуть розглядати" Україну як таку країну, куди можна вкладати гроші.

Нагадаємо, за даними Національного банку України, обсяг прямих іноземних інвестицій в Україну за січень-серпень становив $2,51 млрд, що 41% менше від показника за аналогічний період минулого року. Падіння обсягу ПІІ в Україні спостерігається другий рік поспіль. Дані Державної служби статистики свідчать, що у 2012 році іноземні інвестори знизили вкладення в економіку України на 7%, до $6,01 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Мінекономрозвитку не чекає великого притоку інвестицій відразу після асоціації з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути