четвер, 31 жовтня 2013 11:57

Посол Угорщини: достатньо одного голосу "проти", щоб провалити асоціацію з ЄС

Посол Угорщини: достатньо одного голосу "проти", щоб провалити асоціацію з ЄС
Міхай Баєр. Фото: 2000.net.ua

18-го листопада, коли Європейський Союз прийматиме остаточне рішення про підписання асоціаціъ з Україною, потрібно зібрати в Брюсселі 28 голосів міністрів "за".

Про це в інтерв'ю ВВС Україна сказав посол Угорщини в Україні Міхай Баєр відповідаючи на питання, чи можлива Асоціація з ЄС при збереженні статусу-кво щодо ситуації з Юлією Тимошенко.

"Тут я можу посилатися тільки на розповіді Кокса-Квасневського, інших політиків. Я думаю, що однозначно всім зрозуміло, чого Європейський Союз очікує, і це - позиція Угорщини. Подивимося, що буде 18-го. І дуже важливо, щоб всі зрозуміли, що для надання підписанню "зеленого світла", нам потрібно зібрати в Брюсселі 28 голосів "за". Одного голосу "проти" - достатньо, щоби провалити підписання", - сказав він.

Водночас Баєр додав, що йому невідомо про нинішнє співвідношення голосів "за" і "проти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол Іспанії каже, що Україна майже приречена на асоціацію з ЄС

"Я цього не знаю. Я думаю, що в принципі країни виступають за підписання. Питання не в тому, чи хоче Євросоюз цей документ. Якби ми не хотіли, ми б не вели переговори так глибоко і так довго. Однозначно ЄС "за" цей документ", - наголосив посол.

"Але ми вважаємо, що були однозначні задачі, домовленості, то ми маємо право розраховувати на конкретні результати. Якщо вони будуть, я думаю, ми однозначно будемо підписувати. Якщо - ні, то міністри вирішать, яким буде наступний крок", - додав Баєр.

Нагадємо, 15 жовтня в Брюсселі начальник Департаменту країн Східного партнерства та Європейської служби зовнішньої дії Дірк Шубель заявив, що ЄС прийме остаточне рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною 18 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Посол Угорщини: достатньо одного голосу "проти", щоб провалити асоціацію з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути