вівторок, 05 лютого 2013 09:12

Міндоходів запропонувало підвищити вартість акцизних марок більш ніж в 2 рази

Міндоходів запропонувало підвищити вартість акцизних марок більш ніж в 2 рази
Фото: knews.kg

Міністерство доходів і зборів пропонує ввести акцизні марки нового зразка з трирівневим захистом від підробки і підвищити вартість вже існуючих.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, це передбачено проектом постанови Кабінету міністрів "Деякі питання маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів".

Як уточнили в Міндоходов, проектом передбачається підвищення вартості акцизної марки в 2-2,5 разу.

"Міндоходов пропонує підвищення вартості акцизних марок, оскільки розмір плати за них не збільшувався з 2008 року, в той час як виробники підняли ціни на свою продукцію за цей час у кілька разів", - сказано в повідомленні.

У міністерстві підкреслюють, що мінімальна ціна на горілку в 2008 році становила 14 грн, а в 2013 році - 30,1 грн. Середня ціна сигарет з фільтром у 2012 році складала 9,43 грн, що в порівнянні з 2008 роком більше в 2,8 рази (3,34 грн).

У Міндоходов очікують, що прийняття проекту постанови забезпечить ефективний державний контроль за обігом підакцизних товарів і своєчасне надходження коштів до державного бюджету від сплати акцизного податку.

"Введення нових марок є одним з етапів створення комплексної системи обліку обороту алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Система буде контролювати торгівлю підакцизними товарами на всіх етапах - виробництво, оптові поставки, роздрібний продаж і т.д.", - йдеться в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Міндоходів запропонувало підвищити вартість акцизних марок більш ніж в 2 рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути