понеділок, 15 серпня 2011 12:24

Мільярдер Баффет порадив "лікувати" економіку США високими податками для багатіїв

Мільярдер Баффет порадив "лікувати" економіку США високими податками для багатіїв

Американський мільярдер Уоррен Баффет закликав Конгрес США підвищити податки для найбагатших приватних осіб, щоб підтримати скорочення бюджетного дефіциту країни.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Конгрес на початку цього місяця схвалив підвищення ліміту держборгу на $ 2,4 трлн. При цьому передбачено скорочення держвидатків приблизно на $ 2,1 трлн протягом 10 років.

"Конгрес, дружньо налаштований до мільярдерів, балував мене і моїх друзів досить довго. Поки більшість американців намагаються звести кінці з кінцями, ми, мега-багаті люди, продовжуємо отримувати величезні податкові пільги", - заявив Баффет.

За словами Баффета, виплачені ним у минулому році податки, включаючи прибутковий податок і податок із заробітної плати, становили в цілому $ 6 млн 938,744 тис.

"Ця сума здається великою, проте це лише 17,4% мого оподатковуваного доходу, і це нижче в процентному відношенні, ніж виплачує будь-який з 20 співробітників нашого офісу. Їх податкове навантаження становить від 33% до 41% доходу і в середньому становить 36%", - заявив Баффет, який є главою інвесткомпанії Berkshire Hathaway.

За його словами, для американців, дохід яких становить понад $ 1 млн на рік (у 2009 році їх було 236,883 тис.), можна було б підвищити податок на прибуток, що перевищує $ 1 млн, включаючи дивіденди і доходи від приросту капіталу. Для 8,274 тис. людей з доходом в $ 10 млн і вище можна було б ввести додаткове підвищення ставки податку, вважає Баффет.

Інвестор зазначив, що збільшення податків не зробить негативного тиску ні на обсяг інвестицій, ні на темпи зростання числа робочих місць.

"Люди інвестують для того, щоб робити гроші, і потенційне підвищення податків ніколи нікого не відлякувало. Для тих, хто каже, що зростання податків уповільнює створення робочих місць, хочу зауважити, що в період з 1980 по 2000 рік було створено близько 40 млн робочих місць, а потім відбулося зниження ставок і темпи створення робочих місць різко скоротилися", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Мільярдер Баффет порадив "лікувати" економіку США високими податками для багатіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути