понеділок, 01 квітня 2013 16:31

Міллер: "Газпром" переживає "газовий бум" поставок у Європу

Міллер: "Газпром" переживає "газовий бум" поставок у Європу
Олексій Міллер: "Газпром" - надійний постачальник. Фото: trubchyk.livejournal.com

Експорт російського газу в далеке зарубіжжя в березні 2013 виріс в порівнянні з березнем 2012 року на 30% - до 14,7 млрд куб. м.

За підсумками I кварталу було експортовано 41,8 млрд куб. м газу (зростання на 6,7%), свідчать розрахунки Агентства газової інформації (АГІ) на основі оперативних даних ЦДУ ПЕК.

Як заявив Агентству газової інформації (АГІ) голова правління "Газпрому" Олексій Міллер, "зараз ми спостерігаємо прямо-таки "газовий бум" наших поставок у Європу, в останній тиждень березня експорт газу в країни далекого зарубіжжя перевищував минулорічний рівень більше ніж на 50% .

Як свідчать дані ЦДУ ПЕК, експорт за 28 березня перевищив результат порівнянного дня березня минулого року на 63%.

"Це нас дуже радує. "Газпром" - надійний постачальник, і крім нас ці обсяги поставити на європейський ринок просто нікому", - сказав глава "Газпрому".

Зростанню експорту сильно допомогли тривалі холоди на тлі ранньої весни минулого року. Поставки ЗПГ в країни Старого Світу знизилися в два рази, не витримуючи конкуренції з азіатським ринком. Несподівані холоди і низка аварій на газопроводах і промислах змусили Європу і насамперед Велику Британію сильно розтратити запаси газу в сховищах.

Припливу імпортного газу в Європу заважають не тільки ринкові чинники, а й старання регуляторів. Так "Газпрому" дозволяється використовувати тільки половину потужностей газопроводу-відводу від "Північного потоку" OPAL. Лише 19 березня це обмеження було на час зняте і на сьогоднішній день OPAL заповнений майже на 80%.

Зараз ви читаєте новину «Міллер: "Газпром" переживає "газовий бум" поставок у Європу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути