пʼятниця, 22 лютого 2013 09:27

Миколаївський завод "Океан" став власністю офшору з Віргінських островів

Миколаївський завод "Океан" став власністю офшору з Віргінських островів
Фото: tsn.ua

Пакет акцій ПАТ "Миколаївський завод "Океан" у розмірі 98,7% сконцентрувала Дартвелл Ентерпрайзес Лімітед, зареєстрована на Британських Віргінських островах.

Згідно з розміщеним у системі розкриття інформації НКЦБФР повідомленням компанії з посиланням на зведений обліковий реєстр власників цінних паперів за станом на 31 грудня 2012 року, отриманий підприємством від депозитарію ВДЦП 20 лютого, Дартвелл Ентерпрайзес Лімітед є власником 137 102 938 шт. простих іменних акцій ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан", що становить 98,737 статутного капіталу ПАТ.

Миколаївський суднобудівний завод "Океан" (до квітня 2011 року - "Вадан Ярдс Океан", до грудня 2008-го - Damen Shipyard's Okean, до лютого 2001-го - "Суднобудівний завод" Океан ") спеціалізується на виробництві і ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тис. тонн.

За даними Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР), на кінець березня 2011 року 98,74% акцій "Океану" сконцентрувала Olympus Investments (2001). До цього великими акціонерами з пакетами по 19,7474% були Anda Management Ltd.Inс і Megawealth Finance Ltd.SA (Обидві - Панама) та Escalibra Corporation, Trustworthy Servise Ltd., Feorentino Optima Ltd. (Всі - Британські Віргінські о-ви).

У лютому 2012 року про готовність придбати 50% акцій заводу "Океан" повідомив "Смарт-холдинг".

На сьогоднішній день до складу формованого суднобудівного субхолдингу Smart Maritime Group (SMG) групи "Смарт-холдинг", входять також ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" (ЧСЗ, Миколаїв) і ПАТ "Херсонський суднобудівний завод" (ХСЗ).

Власником "Смарт-холдингу" є бізнесмен Вадим Новинський.

Зараз ви читаєте новину «Миколаївський завод "Океан" став власністю офшору з Віргінських островів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути