четвер, 30 червня 2011 14:33

Ми перевіряємо лише тих, хто не сплачує податки - голова ДПС

Ми перевіряємо лише тих, хто не сплачує податки - голова ДПС

Податкова служба перевіряє тільки тих, хто не сплачує податки. Наразі нею розробляється база електронного аудиту підприємств в Україні.

Про це заявив голова Державної податкової служби (ДПС) Віталій Захарченко, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Кількість перевірок підприємців податковою службою зменшилася. Фактичні перевірки підприємців, коли податківці виїжджають на робоче місце підприємця, заборонені спочатку року моїм наказом. Планові перевірки ми скоротила на 30 відсотків в першому кварталі цього року, і на 54 відсотки в другому", - зазначив Захарченко.

За його словами, ДПС перевіряє тільки тих, хто податки не сплачує, а для сумлінних платників податківці створюють всі умови для роботи.

"Відкриваємо центри з обслуговування платників податків, проводимо роз'яснювальну роботу щодо податкового кодексу. Підприємці самі просять провести перевірки в зв'язку з відшкодуванням податку на додаткову вартість, і податківці мають її провести. З цього боку можливе збільшення перевірок", - уточнив головний податківець.

Разом з тим, чиновник наголосив, що масштабного закриття підприємств після прийняття податкового кодексу не бачить..

"Нові підприємства реєструють щомісяця, і ми бачимо позитивну динаміку щодо цього. Щодо запровадження штрафів за несвоєчасне подання податкових документів - то цим ми не займаємось", - сказав Захарченко.

Він повідомив, що наразі створюється база електронного аудиту підприємств.

"Щоб не просто подавали звіт у попередньому вигляді, а щоб платник податків міг зайти до цього електронного ресурсу і внести зміни до своєї декларації. Програмне забезпечення має допомогти обчислити і звірити дані", - підсумував голова ДПС.

Зараз ви читаєте новину «Ми перевіряємо лише тих, хто не сплачує податки - голова ДПС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути