Ексклюзиви
пʼятниця, 11 червня 2021 11:42

"Метінвест" інвестує понад $1 млрд у нове виробництво холоднокатаного прокату

"Метінвест" інвестує понад $1 млрд у нове виробництво холоднокатаного прокату
Група "Метінвест" підписала контракт з італійською компанією Danieli

Група "Метінвест" запускає будівництво нового цеху з виробництва холоднокатаного прокату, оцинкованого і пофарбованого рулону на Маріупольському металургійному комбінаті імені Ілліча, повідомляє прес-служба компанії.

Загальні інвестиції в проект перевищать $1 млрд. 10 червня група підписала контракт на поставку обладнання з провідним світовим постачальником технологій для металургії, італійською компанією Danieli.

На ММКІ планується будівництво цеху холодної прокатки. Він буде складатися з безперервного стану холодної прокатки, поєднаного з лінією травлення, а також трьох сучасних ліній нанесення цинкових, алюмоцинкових і полімерних покриттів. На першому етапі інвестиції в проект перевищать $800 млн.

До будівництва комплексу "Метінвест" залучить великого закордонного підрядника з досвідом участі в аналогічних проектах.

Планується, що в 2025 році, після завершення першого етапу проекту, комбінат буде випускати близько 1,2 млн тонн на рік висококонкурентного холоднокатаного і оцинкованого прокату, а також прокату з полімерним покриттям. При цьому потужності з виробництва холоднокатаного рулону складуть понад 400 тисяч тонн, оцинкованого рулону - понад 600 тисяч тонн і рулону з полімерним покриттям - понад 140 тисяч тонн.

"Будівництво цеху холодної прокатки - наш наймасштабніший проект на наступні п'ять років. Це логічне продовження програми модернізації виробництва прокату на ММК імені Ілліча. Весь новий технологічний ланцюжок, включаючи сучасну машину безперервного лиття заготовки, реконструйований стан 1700 і новий цех холодної прокатки, дозволить "Метінвесту" домогтися світового рівня якості продукції на всіх етапах виробництва - від напівфабрикатів до прокату з покриттям. Випуск преміальної високотехнологічної продукції, використання передових технологій, екологічність і створення нових робочих місць для кваліфікованих фахівців - все це робить проект значущим і для Маріуполя, і для галузі , і для всієї країни", - розповів генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков.

Другий етап проекту включає будівництво нового відділення відпалових печей, дресирувального стану і агрегату поздовжньої порізки рулонів, а також нової лінії нанесення полімерного покриття на оцинкований рулон.

Після завершення другого етапу проекту потужності з виробництва холоднокатаної продукції перевищать 1,6 млн тонн на рік.

Нова технологія виробництва холоднокатаного прокату дозволить "Метінвесту" вийти в преміальні сегменти прокату з покриттям - оцинкованого і пофарбованого рулону, останній з яких не представлений в продуктовій лінійці Групи, а також поліпшити якість і розширити сортамент холоднокатаної продукції.

Продукція призначена в основному для українського ринку і дозволить в тому числі замінити неякісний імпортний рулон з покриттям на якісний продукт українського виробництва. Прокат також буде експортуватися в країни СНД і Європи.

Крім того, проект передбачає екологічну складову: існуюча технологія сірчанокислотного травлення буде замінена на соляно-кислотну з установкою регенерації кислоти, що дозволяє повертати її назад у виробництво.

"Технології, які ми впроваджуємо в Маріуполі, є найсучаснішими і найекологічнішими з наявних сьогодні на ринку. Цей автоматизований "розумний" комплекс стане одним з небагатьох у світі, що поєднує в собі високу якість продукції, низькі виробничі витрати і низький рівень викидів. Саме такі високотехнологічні заводи формують нове покоління висококваліфікованих фахівців і підвищують престиж професії металурга в Україні. Група компаній Danieli пишається тим, що внесла свій внесок у цю справу", - прокоментував генеральний директор Danieli Group Джакомо Марески Даніелі.

У новому цеху буде встановлено високоефективне газоочисне обладнання, яке відповідає останнім екологічним стандартам України та Європи. Завдяки газоочистці викиди шкідливих речовин будуть в 1,5-3 рази нижчі від гранично допустимих норм в Україні, а споживання палива знизиться на 20%.

Крім того, на новому виробництві буде створено понад 230 робочих місць.

Зараз ви читаєте новину «"Метінвест" інвестує понад $1 млрд у нове виробництво холоднокатаного прокату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути