четвер, 09 квітня 2015 15:18

"Метінвест" Ахметова оголосив про дефолт

"Метінвест" Ахметова оголосив про дефолт
Фото: lenta.ru

Найбільший металургійний холдинг України веде переговори з кредиторами про реструктуризацію заборгованості. Про це свідчить повідомлення групи компаній "Метінвест", опубліковане на сайті холдингу.

"Паралельно з сьогоднішньої публікацією фінансових результатів за 2014 рік група оголосила про те, що вона знаходиться в стані дефолту, і починає три проекти з отримання згоди від власників своїх облігацій з термінами погашення в 2015, 2017 і 2018 роках", – сказано в коментарі до звітності холдингу.

Згідно з документом, компанія має намір домовитися про відстрочення погашення основної суми боргу за облігаціями з терміном погашення 20 травня 2015 року, а також отримати згоду від власників облігацій на відмову від свого права висувати вимоги у зв'язку з такими, що вже настали, та майбутніми випадками дефолту за облігаціями з термінами погашення в 2015, 2017 і 2018 роках.

Згідно з коментарями до звітності, у березні "Метінвест" спробував одержати додаткову згоду кредиторів щодо часткової відстрочки березневих і квітневих платежів за основними сумами кредитів.

"Цю згоду було отримано від більшості кредиторів, але не від необхідних 100% кредиторів з передекспортного фінансування. Як результат, стався дефолт з оплати на загальну суму $113 млн, який триває по сьогоднішній день", – наголошується в повідомленні.

Наразі "Метінвест" продовжує переговори з кредиторами.

Водночас, сьогодні на сайті Лондонської фондової біржі повідомили, що найбільший український приватний енергохолдинг ДТЕК, що належить Рінату Ахметову, досяг згоди з власниками 88,59% своїх євробондів про обмін паперів і продовжив термін обміну до 13 квітня.

Нагадаємо, 2014 рік група компаній "Метінвест" закінчила з чистим прибутком $159 млн, що на 60% або менше показника 2013 року. Виручка холдингу торік скоротилася на 17,5%, або на $2,24 млрд.

Нагадаємо, основними акціонерами Metinvest B.V. є група SCM Ріната Ахметова (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%).

Зараз ви читаєте новину «"Метінвест" Ахметова оголосив про дефолт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути