середа, 25 березня 2020 10:58

Металурги просять Зеленського вплинути на Укрзалізницю

Металурги просять Зеленського вплинути на Укрзалізницю
"Укрметалургпром": "Дії УЗ можуть штучно обмежити експорт металургійної продукції"

Укрзалізниця ввела заборону на планування і перевезення вантажів по залізниці з 1 квітня, примушуючи таким чином вантажовідправників підписати невигідну для них редакцію Договору по організації вантажоперевезень. При цьому більшість вантажовідправників не згодні із запропонованими умовами і виступають категорично проти значного зростання вартості залізничних перевезень, обумовленого цим Договором.

Про це йдеться у зверненні об'єднання підприємств "Укрметалургпром" і Федерації металургів України до президента Володимира Зеленського, прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра інфраструктури Владислава Криклія, міністра економіки Ігоря Петрашка, в.о. глави Укрзалізниці Желько Марчека.

Асоціації просять представників влади видати заборону на введення в дію нового Договору УЗ з 1 квітня і відправити його на доопрацювання.

"Дискримінаційна і деструктивна позиція УЗ спрямована на штучне обмеження експорту, де частка ГМК і продукції аграріїв становить 26,7% і 25,8% відповідно, призведе до зменшення валютних надходжень в країну", - йдеться у зверненні.

Неможливість для клієнтів, які до сих пір не підписали Договір, через незгоду з його умовами, здійснювати перевезення може мати катастрофічні наслідки для економіки і призведе до значного зменшення обсягу валютних надходжень, йдеться в листі.

"Уже зараз Національний банк змушений витрачати валютні резерви для стримування інфляції та підтримки національної валюти, скорочення експорту значно збільшить такі витрати", - кажуть металурги.

Зараз ви читаєте новину «Металурги просять Зеленського вплинути на Укрзалізницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути