вівторок, 19 липня 2011 16:04

Меркель не піддалася на вмовляння Медведєва побудувати ще один "газовий потік"

Меркель не піддалася на вмовляння Медведєва побудувати ще один "газовий потік"

Росія і Німеччина не погодили будівництво третьої гілки газопроводу "Північний потік".

Головне питання порядку сьогоднішніх переговорів президента Росії Дмитра Медведєва і канцлера Німеччини Ангели Меркель стосувалося можливого збільшення поставок російського газу до Німеччини у зв'язку з відмовою країни від використання атомної електроенергії після аварії японської АЕС "Фукусіма".

Росія виступала з проектом будівництва третьої гілки газопроводу "Північний потік".

Меркель засумнівалася в тому, що Німеччині потрібні такі обсяги. З 80 гВт електроенергії, потрібних для економіки країни, АЕС дають 20 гВт, з яких 8,5 гВт вже відключені.

"Залишаються близько 11 гВт. Ми хочемо частину з цього покривати за рахунок поновлюваних джерел енергії, ми хочемо подвоїти їх частку. Залишається обсяг, який не потребуватиме відразу третю, четверту, п'яту трубу "Північного потоку". Наші цілі зараз не укладаються в надмірний імпорт газу з Росії ", - підкреслила Меркель, додавши, що "Газпром" дійсно зможе забезпечити потреби Німеччини.

"Північний потік" - новий маршрут експорту російського газу в Європу. Газопровід пройде через акваторію Балтійського моря від бухти Портова (район Виборга в Ленінградській області) до узбережжя Німеччини (район Грайфсвальда).

Акціонери Nord Stream AG - ВАТ "Газпром" (51%), німецькі Wintershall Holding ("дочка" BASF SE) і E. On Ruhrgas (по 15,5%), нідерландська NVNederlandse Gasunie і французька GDF Suez SA (по 9%) .

Зараз ви читаєте новину «Меркель не піддалася на вмовляння Медведєва побудувати ще один "газовий потік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути