вівторок, 20 липня 2021 10:03

Меморандумом НБУ з Visa і Mastercard зацікавився Антимонопольний комітет

Платіжні системи Mastercard і Visa погоджують в Антимонопольному комітеті України меморандум з Національним банком про зменшення розміру внутрішньодержавних міжбанківських комісій.

Автор: Олена Луценко
  Нацбанк і міжнародні платіжні системами Visa та Mastercard домовилися про зниження інтерчейнджу
Нацбанк і міжнародні платіжні системами Visa та Mastercard домовилися про зниження інтерчейнджу

"Розпорядженням державного уповноваженого розпочато справу про надання дозволу компанії Mastercard Еurope S.A. і компанії Visa International Service Association на узгоджені дії у вигляді зменшення розміру внутрішньодержавних міжбанківських комісій, які визначаються платіжною організацією платіжної системи щодо відповідних споживчих платіжних облікових реквізитів, які сплачуються еквайром на користь емітента, в Україні. Це буде реалізоване у формі Меморандуму про сприяння конкурентному платіжному ринку в Україні між компанією Mastercard Europe S.A., компанією Visa International Service Association і Національним банком України", — повідомили в Антимонопольному комітеті України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АМКУ підозрює державні банки у встановленні завищеної комісії

Нацбанк і міжнародні платіжні системи Visa та Mastercard підписали меморандум про зниження граничного розміру ставок міжбанківських комісій - інтерчейндж, повідомила пресслужба НБУ.

Зважаючи на стратегічну важливість для України подальшого розвитку безготівкової економіки та поширення безготівкових платежів, був узгоджений підхід щодо поступового зниження граничного розміру ставок міжбанківських комісій. Про це розповів заступник голови НБУ Олексій Шабан.

Зараз ви читаєте новину «Меморандумом НБУ з Visa і Mastercard зацікавився Антимонопольний комітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути