вівторок, 20 жовтня 2020 13:52

Медикам пообіцяли підвищити зарплати: озвучили суми

Медикам пообіцяли підвищити зарплати: озвучили суми
У найближчі два роки має запрацювати мережа трансплантологічних центрів. Фото: unsplash

Зарплата лікарів 2021 року зросте до 20-25 тис. грн. Зарплата медсестер – до 15 тис. грн, а молодшого медичного персоналу – до 10-12 тис. грн.

Цьому не перешкодять проблеми проведення медичної реформи та коронакриза, заявив президент Володимир Зеленський під час послання до Верховної Ради, передає "Сьогодні".

Він зазначив, що Україні вдалося уникнути звільнення 50 тис. медиків і закриття понад 300 лікарень на другому етапі медичної реформи.

"Медична реформа має слабкі місця. Нею повинні бути задоволені як пацієнти, так і медики всіх рівнів", – додав Зеленський, закликавши представників влади виправити помилки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і на скільки підвищать зарплати вчителям 2021 року

За його словами, в найближчі 2 роки має запрацювати мережа трансплантологічних центрів, які позбавлять українців необхідності робити операції за кордоном.

Якщо виникне гостра нестача медиків, які лікують хворих на коронавірус, до роботи залучать інтернів та студентів старших курсів медичних навчальних закладів. Вони працюватимуть виключно під керівництвом кваліфікованих лікарів.

Зараз ви читаєте новину «Медикам пообіцяли підвищити зарплати: озвучили суми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути