середа, 18 липня 2018 17:15

Масло яких підприємств небезпечно купувати: розслідування експертів

Масло яких підприємств небезпечно купувати: розслідування експертів
Фальсифіковану продукцію вилучать з обігу та утилізують. Фото: "Коломия Сьогодні"

В Україні фальсифіковане вершкове масло реалізується під марками шести підприємств-виробників.

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів провела розслідування діяльності молокопереробних підприємств у Полтавській та Івано-Франківській областях, пише "Новое время".

Під час перевірки виявили, що виробничі потужності Техмолпром, Гадячсир, Лозинський молочний завод, Полтавамолпрод у Полтавській області не здійснюють виробничої діяльності. Це також стосується Молокозавод-Карпати, який знаходиться в Івано-Франківській області.

Крім того, виробник нібито білоруського масла взагалі відсутній у реєстрі операторів ринку. На маркуванні він вказує адресу: смт Житянка Івано-Франківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпечні продукти: коли з полиць супермаркетів зникне фальсифікат

"Масло вершкове, яке реалізується в торгових мережах на території України під маркою зазначених підприємств, фальсифіковане і відповідно до закону "Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів" є небезпечним харчовим продуктом. Має шкідливий вплив на здоров'я людини і є непридатним для споживання", - наголосили у Держпродспоживслужбі.

Фальсифіковану продукцію вилучать з обігу та утилізують.

4 квітня 2018 року в Україні запрацювали нові правила перевірки якості продуктів. Якщо інспектор виявить фактори, які загрожують життю і здоров'ю людини, може тимчасово призупинити виробництво чи обіг харчових продуктів. Найчастіше перевірятимуть магазини зі свіжими продуктами. Залежно від виду порушень, інспектор може накласти штраф до 70 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Масло яких підприємств небезпечно купувати: розслідування експертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути