Ексклюзиви
середа, 07 травня 2014 11:46

Магазини російського одягу тікають з України: продажі впали на 70%

Магазини російського одягу тікають з України: продажі впали на 70%
Триває бойкот російських товарів. Фото: obozrevatel.com

В Україні до кінця травня закриються сім магазинів російського одягу.

Про це Gazeta.ua заявив директор одного з магазинів одягу Андрій Сєдих.

"Відколи українці бойкотують російський товар, рівень продаж впав на 70%. Мої роботодавці намагалися втриматися на ринку до останнього. Скорочення продажів сильно відчули з кінця грудня. Спочатку думали, що все минеться, як пройде революція. В березні вдвічі скоротили площу оренди, продавцям зменшили зарплатню. Якщо вони раніше в Києві отримували 4-5 тисяч гривень, то в березні це було вдвічі менше. Але й це нас не врятувало. В кінці березня з власником порахували, що витрачаємо на утримання магазину й товар вдвічі більше ніж заробляємо. Піднімати цін нема як, бо тоді взагалі ніхто не купуватиме", - розповів Сєдих.

Нині працівники магазинів пакують речі та виїжджають. Куди перевезуть, товар невідомо. Швидше за все продукцію заберуть в Росію чи в Крим, каже Сєдих.

В Україні також закривають мережі Bosco Sport та Sela. Мережа Bosco продавала дороге спортивне взуття з українською символікою, але належала російському бізнесменові Михайлу Кусніровичу. Спортивні магазини були розташовані у великих торговельних центрах. За інформацією власників, вони ще торік збиралися вийти з ринку України через малу платоспроможність населення.

"Російські товари занадто дорогі, - пояснює постачальник одягу Віктор Гориленко. - Є дешевий одяг з Польщі, Китаю, Італії. Він набагато кращої якості. Але якщо в мережі Sela чи Oggi жіночий светрик мінімум коштував від 300 гривень, то схожий з Польщі обійдеться у 200 гривень. Основна причина закриття магазинів - не стільки бойкот товарів людьми, а відсутність у них грошей. Більшість російських фірм зареєстровані за кордоном, тому поставки в Україну йшли в доларах, ціни на товар зросли, тому більшість одягу стало невигідно ввозити".

У соцмережі "Вконтакте" створили групу "Бойкот російських товарів", де виставили російські фірми, які більшість покупців вважали італійськими, німецькими чи французькими.

"Ростовський бізнесмен Володимир Мельников шиє джинси, джинсовий одяг, дитячий і дорослий трикотаж в Ростові і більше ніде. Дві його марки називаються Gloria Jeans і Gee Jay, - пише засновник групи. - Взуттєва компанія Carlo Pazolini Group - це назва російської компанії, у якої є власні взуттєві фабрики в Росії та Китаї та мережа фірмових магазинів. Взуття Ralf Ringer традиційно вважають чи то німецьким, чи то австрійським. Але насправді воно виробляється на фабриках в Москві, Володимира і Зарайська. Взуття мережі Tervolina шиють в Тольятті, на фабриці "Лідер"".

Зараз ви читаєте новину «Магазини російського одягу тікають з України: продажі впали на 70%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути