четвер, 02 серпня 2012 17:03

Лисичанський НПЗ хочуть продати Фірташу до кінця літа

Лисичанський НПЗ хочуть продати Фірташу до кінця літа
Вололодимир Пристюк: ТНК-BP висловив готовність продовжувати співпрацю з підприємством. Фото: segodnya.ua

Лисичанський нафтопереробний завод (НПЗ, ЗАТ "ЛІНІК") до кінця серпня отримає нового власника.

Як повідомила прес-служба Луганської облдержадміністрації з посиланням на її главу Володимира Пристюка, всі необхідні процедури з оформлення власності зараз пеербувають на завершальному етапі.

"Президент України і глава уряду поставили завдання зберегти завод і в найкоротші терміни вирішити питання з передачею підприємства новому інвестору, оскільки простоювання заводу негативно позначається не тільки на економічній ситуації Лисичанська, для якого "ЛІНІК" є містоутворюючим, але й для промислової галузі області в цілому", - цитує прес-служба керівника області.

Пристюк також уточнив, що російсько-британська група ТНК-ВР після закриття угоди має намір працювати в партнерстві з новим власником відповідно до ситуації на ринку нафтопродуктів.

"Колишній власник - ТНК-BP - висловив готовність продовжувати співпрацю з підприємством", - сказав він під час зустрічі з працівниками НПЗ.

За його словами, майбутній власник підприємства запевнив керівництво області, що інтереси трудового колективу та жителів Лисичанська будуть повною мірою враховані. Для цього власник планує укласти новий колективний договір і оновити положення угоди про соціальне партнерство з адміністрацією міста, передбачивши кошти на розвиток соціальної сфери Лисичанська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро подешевшав на 2 копійки, курс долара трохи знизився - міжбанк

Що стосується робітників, які вже пішли з "ЛИНІК", то губернатор висловив упевненість в їх повернення після запуску підприємства.

Раніше з посиланням на Пристюка повідомлялося, що в придбанні "ЛІНІКа" зацікавлені два великих інвестора. Переговори, зокрема, ведуться з бізнесменом Дмитром Фірташем.

Як повідомлялося, Лисичанський НПЗ 15 березня 2012 оголосив про припинення виробництва нафтопродуктів і завершення підготовчих робіт для переходу в режим ремонту.

Раніше операційну діяльність Лисичанський НПЗ вдавалося підтримувати виключно за рахунок давальницької переробки сировини і поставки нафтопродуктів до Росії. Проте з кінця 2011 року давальницька переробка почала втрачати економічну привабливість внаслідок введення РФ нових податкових норм і змін на російському ринку нафтопродуктів.

Зараз ви читаєте новину «Лисичанський НПЗ хочуть продати Фірташу до кінця літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути