пʼятниця, 27 липня 2012 12:40

Фірташ веде переговори про покупку Лисичанського НПЗ

Фірташ веде переговори про покупку Лисичанського НПЗ
Володимир Пристюк: Фірташ - один з тих, хто бере участь в цьому процесі. Фото: golos.com.ua

Бізнесмен Дмитро Фірташ веде переговори з ТНК-ВР про покупку Лисичанського нафтопереробного заводу (НПЗ, ЗАТ "ЛИНІК", Луганська обл.).

Про це повідомила прес-служба Луганської облдержадміністрації (ОДА) з посиланням на її главу Володимира Пристюка.

"Коли йде дуже специфічний процес (переговорний), не хотілося би робити якихось необачних кроків, здатних надалі негативно вплинути на цей процес. Можу сказати тільки те, що Фірташ - один з тих, хто бере участь у цьому процесі", - цитує прес-служба слова Пристюка.

Як повідомлялося раніше з посиланням на Пристюка, два великих інвестори зацікавлені в придбанні "ЛІНІК". За його прогнозами, найближчим часом завод змінить власника і в середині серпня приступить до відновлення виробництва.

Лисичанський НПЗ 15 березня 2012 оголосив про припинення виробництва нафтопродуктів і завершення підготовчих робіт для переходу в режим ремонту.

Раніше операційну діяльність Лисичанського НПЗ вдавалося підтримувати виключно за рахунок давальницької переробки сировини і поставки нафтопродуктів до Росії. Проте з кінця 2011 року давальницька переробка почала втрачати економічну привабливість внаслідок введення РФ нових податкових норм і змін на російському ринку нафтопродуктів.

Рішення щодо подальшої роботи Лисичанського НПЗ буде прийматися радою директорів групи ТНК-BP, що володіє заводом. На розгляд акціонерів менеджмент направив кілька варіантів виходу із ситуації, не виключають і можливу консервацію НПЗ.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ веде переговори про покупку Лисичанського НПЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути