понеділок, 15 вересня 2014 14:58

Квартири у Донецьку та Луганську подешевшали до 10 тисяч доларів

Квартири у Донецьку та Луганську подешевшали до 10 тисяч доларів

Ціни на нерухомість в зоні АТО катастрофічно впали: однокімнатні квартири в Донецьку зараз можна купити за $10-15 тисяч (раніше 30-45 тисяч).

Як пише консалтингова компанія SV Development, та ж сама ситуація в Луганську: за однокімнатну квартиру наразі просять в районі 10 тисяч доларів. Двокімнатну ж квартиру в Донецьку зараз можна купити за 15-25 тисяч доларів. Крім того, повідомила прес-служба компанії, всього за шість днів на найбільшому і популярному в Донбасі ресурсі з'явилось 15 тисяч оголошень. Кожне третє - з припискою: "Продаж у зв'язку з виїздом. Хороший торг".

"Але покупців небагато. Ринок буквально ліг. Якщо в травні-червні ще здійснювалися операції, останній місяць буквально мертвий - колегам, які ще працюють в місті, доводиться дуже туго. Вся справа в тому, що в місті ще вестимуться бойові дії. Втім, якась кількість угод в місті здійснюється. За деякими даними, за липень - початок серпня їх було не більше ста", - повідомила ріелтор Олександра Крижановська.

Як повідомляється, також стало більше оголошень з продажу майна промислового призначення. У списку можна знайти сталеливарний цех площею в 12 тисяч квадратних метрів (6,5 мільйонів гривень) і цілий бавовняний комбінат всього за 80 тисяч доларів.

При цьому залишається велика проблема біженців-іпотечників. За оцінками Міжнародної федерації нерухомості, тільки в Донецьку, Луганську та Горлівці проживало від 80 до 100 тисяч сімей, які на сьогоднішній день не здатні сплатити кредит.

Зараз ви читаєте новину «Квартири у Донецьку та Луганську подешевшали до 10 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути