неділя, 05 вересня 2021 21:10

Квартира в новобудові: як змінилися ціни

Квартира в новобудові: як змінилися ціни
Рекордсменами за вартістю стали будинки класу "де-люкс". Вартість "квадрата" піднялася до 104095 гривень. Фото: pixabay.com

Квартири в нових будинках економ-класу подешевшали в кінці літа на 1,8%. Якщо весь минулий рік ціни були відносно стабільними, то в цьому році спостерігається тенденція на зменшення вартості.

Середня ціна в будинках економ-класу становить 25 842 грн за кв. м.

З осені 2020-го і наступні півроку коливання ціни в новобудовах комфорт-класу хоч і було, але не таким різким, як останні півроку, повідомляє СтройОбзор.

Після липневого падіння вартість різко піднялася на 6,5% і склала 29334 грн. за "квадрат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від 6400 до 40 тис. грн: скільки коштує оренда квартир

Менш різкі зміни по вартості показала нерухомість бізнес-класу. Ціна піднялася на 1,7% і склала 54946 грн. Якщо порівняти коливання цін в цьому класі з іншими, то "бізнес" - найстабільніший. Практично щомісяця ціна, то злітає вгору, то знову опускається.

Така ж ситуація характерна і для новобудов класу "преміум". Вартість квадратного метра тут склала 67574 грн. Якщо говорити про процентне співвідношення з попереднім місяцем, то вона піднялася на 1%.

Рекордсменами за вартістю стали будинки класу "де-люкс". Вартість "квадрата" піднялася до 104095 грн.

Вартість приватних будинків в Україні в доларовому еквіваленті залишається стабільною. У середньому таку нерухомість продають по $474,7 за "квадрат".

Експерти кажуть, що від початку 2021 року ціни на ринку приватних будинків змінювалися двічі. Зокрема, у березні вартість зросла на 5,6% до $496,1 за м2. У червні така нерухомість подешевшала в середньому на 4,8%. Вартість квадратного метра опустилася до $474,7.

Зараз ви читаєте новину «Квартира в новобудові: як змінилися ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути