середа, 05 червня 2019 12:28

Квартира в іпотеку: які кредити беруть українці

Квартира в іпотеку: які кредити беруть українці
Іпотечні кредити в Україні у середньому пропонують під 22-24%. Фото: nvdaily.ru

В Україні іпотечні кредити найчастіше беруть на 1-2-кімнатні квартири на максимальний термін - до 20 років. За 5-10 років позичальникам вдається погасити їх.

Іпотечні кредити пропонують під 22-24% річних. Часто на перші 1-5 років кредитування можна отримати фіксовану пільгову ставку. Вона у середньому на 3-5% менша, пише ubr.ua.

Незабаром іпотека може подешевшати на кілька відсотків через зниження облікової ставки Нацбанком із 18 до 17,5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кредити на житло: що пропонують банки і забудовники

Однак українці не поспішають брати іпотечні кредити. В аналогічний період торік попит був більшим. Щоправда, середній розмір позики зріс із 450 тис. грн до 580 тис. грн.

"В окремі місяці минулого року частка іпотечних угод досягала 11% загальної кількості куплених квартир. Однак іпотечний потенціал реалізується тільки в умовах стабільної економіки і доходів населення. Ще одна умова: річні ставки протягом тривалого часу повинні бути нижче рівня девальвації гривні, а рівень інфляції повинен бути стабільно низьким", - пояснює фахівець із нерухомості Сергій Бурлаков.

Українці переважно купують квартири економ- і комфорт класу. Це квартири з раціональним плануванням. Значення має не кількість квадратних метрів, а набір приміщень. Покупці шукають житло з окремою кухнею, коридором, ванною кімнатою. Перевагу віддають 2-кімнатним, а не 1-кімнатним квартирам.

Зараз ви читаєте новину «Квартира в іпотеку: які кредити беруть українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути