Ексклюзиви
середа, 18 березня 2020 11:53

Купити і продати долари стало складніше: як тепер обміняти валюту

Купити і продати долари стало складніше: як тепер обміняти валюту
Купити чи продати долари можна безготівково онлайн через мобільний банк Privat24 та мережу терміналів самообслуговування. Фото: REUTERS

В Україні кілька банків відмовилися від продажу та купівлі готівки в населення. Першим про зміни заявив Альфа-Банк. Сьогодні про нововведення повідомив державний Приватбанк.

Банки відмовилися від операцій із готівкою через великий попит населення та обмеження поставок валюти в Україну. Останнє пов'язано із закриттям кордонів через поширення коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин в Україні: як працюватимуть банки

Приватбанк пропонує громадянам альтернативу. Купити чи продати долари можна безготівково онлайн через мобільний банк Privat24 та мережу терміналів самообслуговування, повідомила пресслужба банку.

Водночас ті, хто має валютні депозити, термін дії яких закінчується, може без обмежень отримати готівку в касах банку. Щоправда, за умови попереднього замовлення.

В Україні з 9 березня долар почав стрімко дорожчати. На 18 березня офіційний курс Нацбанку становить 27,05 грн/дол. Обмінники в середньому продають долари по 28,44 грн, купують - по 28,11 грн. Курс зріс через паніку та великий попит на валюту з боку населення, пояснює регулятор.

Зараз ви читаєте новину «Купити і продати долари стало складніше: як тепер обміняти валюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути