пʼятниця, 20 березня 2020 14:12

Кредитні канікули: Нацбанк увів пільги для боржників

Кредитні канікули: Нацбанк увів пільги для боржників
У каси банків завезли достатню кількість валютної готівки. Фото: НБУ

Національний банк на період карантину ввів пільгові умови обслуговування кредитів, так звані кредитні канікули. Вони стосуватимуться як громадян, так і малого, середнього та великого бізнесу. Про це повідомила заступниця голови Національного банку Катерина Рожкова.

"Протягом найближчих днів у Нацбанку фіналізують правила пільгового користування кредитами. Це стосується і великих позичальників, малого і середнього бізнесу, підприємців і приватних осіб. Ми всі розуміємо, що кредитні канікули зараз неодхідні, щоб знизити навантаження на бізнес. Пільговий режим не означає, що підприємцям не доведеться повертати борг", - каже Рожкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Післякарантинний дефіцит: бракуватиме іноземних продуктів та алкоголю

Кількість банківських відділень не скорочується. Банки закривають ті відділення, до яких не мають доступу, зокрема, у торгово- розважальних центрах. Усі установи працюють у повному режимі та надають усі послуги.

"Ми ввели пільгові умови кредитування на час карантину. Банкам заборонили вводити будь-які обмеження по депозитах, термін яких закінчився. Отже, якщо в людини закінчився депозит, його можна зняти чи продовжити термін. За останні десять днів практично не зменшилася кількість забраних депозитів. Упровадили програми рефінансування банків і програми тривалої ліквідності. Також відклали проведення стрес-тестів. І готівка: ми підкріпили банки готівковим євро - і проблему з нестачею готівки знято", - повідомляє голова Національного банку Яків Смолій під час пресбрифінгу.

Нацбанк та банківська система продовжують працювати у звичайному режимі. Щоправда, громадянам за можливості рекомендують користуватися послугами банків дистанційно, повідомили в Нацбанку.

Зараз ви читаєте новину «Кредитні канікули: Нацбанк увів пільги для боржників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути